KEMPY NAVŠTÍVILI JEJICH PATRONI

KEMPY NAVŠTÍVILI JEJICH PATRONI

Již jen poslední den mají před sebou Next Mini Basket Víkend Kempy v Novém Strašecí a v Praze. Sobota byla pro děti možná nejočekávanější, protože byla dnem návštěvy svých patronů. V prvním případě Martina Kříže, v tom druhém legendárního Jirky Welsche. Oba hráče Nymburka děti přivítaly s velkým nadšením.

Scénář byl pokaždé stejný – přivítání, beseda, autogramiáda. „Jsem rád, že se můžu takového kempu zúčastnit. Doufám, že je to pro ně motivace, když jim můžu vyprávět, jak jsem začínal, co jsem zatím (malého) dokázal a zodpovědět jim jejich otázky. Je tady super organizace, skvělé děti, které se chtějí zlepšovat a hrát basket. Zkrátka všechno pozitivní. Děti během roku možná netrénují tolik, ale tady mají možnost tři dny v kuse hrát, trénovat a zlepšovat se pod vedením kvalitních trenérů, kteří jim mohou hodně dát a někam je nasměrovat,“ pochvaloval si svou návštěvu i kemp v Novém Strašecí Martin Kříž.


Ve Strašecí už probíhá druhý ročník kempu. Ten první měl důsledek v založení zbrusu nového oddílu basketbalu. Letos se účast oproti loňsku zdvojnásobila a to již rovnou na maximální kapacitu. „Loni jsme tu měli 30 dětí, teď už 60. Jsou to jednak místní děti či děti z okolních vesnic, ale máme tu také velké množství účastníku z Kladna a ze Slaného. Víc už ale nepojmeme. Vzhledem k místním podmínkám je kapacita vyčerpaná. Na druhou stranu se nám to povedlo během dvou ročníků, což je vynikající a takový zájem nás těší,“ řekl jeden z hlavních organizátorů kempu ve Strašecí Jiří Nikodým.


Na podobný nakopávací moment na úplném začátku kariéry zavzpomínal i Martin. „Pamatuju si podobný kemp, nebo spíše turnaj v Holicích, který pořádal Jirka Welsch, dnes můj spoluhráč. Pro nás dvanáctileté děti to byla určitě velká motivace, když ti někdo takový dá čepici, potřese si s tebou rukou a odpoví na otázky. Hodně to povzbudí a dodá motivaci také dosáhnout nějakých úspěchů.


Jirka Welsch dnes již z časových důvodů vlastní kempy nepořádá. Výzvu stát se partonem prvního pražského ročníku ale neodmítl. Mini Basket Víkend Kemp v Praze se navíc koná na půdě k basketbalu velmi vstřícné. Základní škola Fr. Plamínkové na Praze 7 je partnerskou školou Basketbalové akademie NBK Praha a letos v ní začal i projekt Basketball in English, o kterém jsme vás nedávno informovali.


„Je to fajn. Ani jsem nevěděl, jak dobré hřiště tady mají. Překvapil mě i počet dětí, který se tu blíží k padesátce. To je dobrá účast. Sám sem se jako kluk v roce 1995 účastnil tehdy známého kempu v Poděbradech a hodně to ovlivnilo mojí další kariéru. Vždyť tam byli trenéři jako Michal Ježdík nebo František Rón a pořádal ho dnes už zesnulý pan Hercik. Trénovali nás tam ligový hráči a hlavně jsem se tam potkal s kluky, se kterými jsem se pak setkal v juniorských reprezentačních výběrech. Určitě to na mě mělo hodně pozitivní vliv,“ řekl Jirka, který chvíli před tím rozdal desítky podpisů na fotky, míče, trička či boty, které mu děti podávaly do rukou.


Celý rozhovor s Jiřím Welschem na našich stránkách najdete v neděli.

 
vloženo: 13.06.2015 21:29 / přečteno: 8720x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.