V SOBOTU DALŠÍ VTB BITVA S RIGOU

V SOBOTU DALŠÍ VTB BITVA S RIGOU

Basketbalisty Nymburka čeká poslední z hutné říjnové porce devíti zápasů, z nichž zatím prohráli pouze jediný. A rádi by, aby tak zůstalo i po sobotním zápase s Rigou. Ten bude na dlouhý měsíc posledním domácím utkáním ve VTB lize a jak známo, v této soutěži se z venku body vozí těžko.

Proto by tým kouče Ronena Ginzburga uhájil s lotyšským týmem dosavadní domácí neporazitelnost a do série čtyř zápasů venku, která zahrnuje i návštěvu palubovky CSKA, měl tak zvaně nahráno. Neporazit Rigu by mrzelo o to víc, že oba nadcházející soupeři se nachází po pěti zápasech na opačných pólech tabulky. Zatímco Nymburk má bilanci 4-1 a je na děleném druhém místě, Riga to má 1-4 a je předposlední.


„Před zápasem jsme v dobré situaci, ale při pohledu na náš kádr už to tak veselé není. Potřebujeme vyhrát, abychom udrželi stoprocentní domácí úspěšnost před náročnou sérií zápasů venku, jenže nám stále chybí hned tři klíčoví guardi, což nám značně omezuje naše herní možnosti,“ nelíbí se trenéru Ginzburgovi, že stále nemůže počítat s objevem letošní sezony Michaelem Dixonem a reprezentanty Jiřím Welschem a Vojtěchem Hrubanem.


„Nicméně musíme hrát s tím, co máme k dispozici. V týmu stále zůstává kvalita, ale hráči, kteří nastoupí, budou stejně muset podat nadstandardní výkon, abychom proti Rize uspěli. Lotyši jsou sice předposlední, ale měli na úvod sezony o něco těžší los než Nymburk. S našimi absencemi nás jako favority nevidím. Co hraje pro nás, je domácí prostředí. Atmosféra v hledišti bude důležitý faktor,“ řekl izraelský trenér před zápasem.


Souboj s Rigou začíná v nymburském Sportovním centru netradičně v sobotu v 17.00.

 
vloženo: 30.10.2015 14:39 / přečteno: 8384x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.