ZTRACENÉ VÍTĚZSTVÍ S RUDÝM ŘÍJNEM

ZTRACENÉ VÍTĚZSTVÍ S RUDÝM ŘÍJNEM

Až zoufalou střelou D. J. Coopera s klaksonem (muselo potvrdit video) přišel Nymburk ve Volgogradu o vítězství. Bohužel chvíli předtím mohl rozhodnout Maxime De Zeeuw, ale devět vteřin před koncem nedal obě šestky. Cooper tak dostal šanci poslat zápas do prodloužení, kterou s obrovským štěstím využil. V nastavení už jasně dominoval Rudý říjen, který vyhrál 96:88. Nymburk klesl v tabulce základní části VTB ligy z druhého na čtvrté místo.

Český zástupce ve VTB lize odehrál v této soutěži další herně vydařený zápas. Nakonec chybělo neuvěřitelně málo a mohl se radovat již ze sedmé výhry. Přivezl by ji navíc z palubovky silného Volgogradu a hráče bude asi ještě dlouho mrzet, že o ni přišli absolutním lucky shotem z poslední setiny zápasu, jehož platnost si museli rozhodčí potvrdit až u videa.


To prokázalo, že míč vypustil Cooper včas. Druhá věc však je, že po přehrání opakovaného záznamu vyšlo najevo, že časomíra se po Cooperově nahození o desku při druhé šestce spustila o něco později, minimálně o půl vteřiny. A právě tato prodleva způsobila, že Cooperův pokus se těsně vešel do limitu.


Nejvíc to mrzí asi Maxe De Zeeuwa, který i jedinou šestkou devět vteřin před koncem mohl rozhodnout, nedal ale obě dvě. Přitom jeho dva útočné doskoky v závěru čtvrté čtvrtiny hodně pomohly Nymburku k tomu, aby byl již téměř vítězem, i když v zápase musel dvakrát dotahovat ztrátu. Ale nikdy není konec, dokud není konec. Tohle známé sportovní rčení v neděli hostující hráči dokonale poznali.


Tahounem Nymburka v zápase byl opět skvělý Vojtěch Hruban, kterému letos VTB liga mimořádně sedí. Dal 22 bodů, z nichž většinu nasbíral pěti trojkami. Z perimetru se netrefil pouze jednou. Dobrý zápas odehrál i 17 bodový Michael Dixon, který bral sice exekuci často na sebe a zvlášť za dva body dal jen 4 střely z 15, připsal si ale také 7 asistencí. Kromě nich měl Nymburk po zápase ve statistikách ještě další tři dvouciferné střelce. A to Chassona Randla, Howarda Sant-Roose a Petra Bendu, který si k deseti bodům připsal i 10 doskoků.


Nymburk měl opět problém pokrýt útočný doskok soupeře. Volgograd se dostal k 17 druhým šancím. Bodově ho táhli rozehrávač D. J. Cooper a forward JaJuan Johnson, který se činil i na doskoku. V této činnosti spolu s ním vládli i Jordan Hamilton a Dimitrij Sokolov.


Přesto měl Nymburk závěr ve svých rukách. 25 vteřin před koncem dal Vojta Hruban svou pátou trojku a poslal svůj tým do jednobodového vedení. Vzápětí Volgograd přešlapem přišel o míč a musel faulovat Dixona, který se na šestkách nemýlil. Nymburk měl navíc ještě jeden faul k dobru. Když Volgograd opět ztrátoval a na šestky šel Max De Zeeuw, zdálo se být devět vteřin před koncem rozhodnuto. Nebylo. Max nedal ani jednu a na druhé straně se tak k šestkám dostal Cooper. První dal a druhou nahodil o desku. Závěr už znáte.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 14.11.2015 19:01 / přečteno: 7765x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.