K VOLZE HLAVNĚ DOBŘE BRÁNIT

K VOLZE HLAVNĚ DOBŘE BRÁNIT

V ruském Volgogradu čeká v sobotu Nymburk už osmý zápas ve VTB lize v této sezoně. Tu má český šampion skvěle rozjetou. Se šesti výhrami a jedinou porážkou okupuje druhé místo v tabulce. U řeky Volhy ho ale čeká ambiciózní soupeř se zhruba čtyřikrát větším rozpočtem.

Volgograd si za své peníze pořídil na letošní eurocupovou sezonu více než solidní kádr. O jeden drahokam ale před několika dny přišel. Tým opustil dosavadní druhý nejlepší střelec VTB ligy Tony Mitchell. I tak mu ale na soupisce zůstala velká síla. V sobotu se pátý nejlepší útok ligy pokusí rozbít třetí nejlepší obranu.


„Volgograd je tým plný kvalitních hráčů, který táhne skupina Američanů doplněná jak zkušenými, tak i mladými talentovanými Rusy. Klíčem k úspěchu bude najít způsob, jak zastavit především americkou trojici vedenou rozehrávačem D.J. Cooperem s forwardy Jordanem Hamiltonem a JaJuanem Johnsonem,“ řekl před odletem do Ruska kouč Nymburka Ronen Ginzburg. Hamilton a Johnson jsou sedmým, respektive osmým nejlepším střelcem ligy. Oba mají dohromady odehráno 179 zápasů v NBA.


„Vzhledem k útočné síle Volgogradu tam nepojedeme hrát otevřenou partii. Hodláme vycházet z kvalitní defenzívy, vyvarovat se ztrát a rychle přecházet na útočnou polovinu. Pokud se nám naše záměry podaří přenést na palubovku, můžeme uspět,“ míní izraelský vládce nymburské lavičky.


Rudý říjen nerozjel sezonu ideálně. Po pěti zápasech měl na kontě jedinou výhru z posledního Tbilisi, ale nutno dodat, že tři zápasy z toho odehrál venku na CSKA a Chimki Moskva a v Petrohradu. Na palubovce vedoucího Zenitu prohrál pouze o bod. Vyložený neúspěch tak zaznamenal v jediném domácím zápase s Rigou. Poslední dva duely, oba venku, již ale i bez Mitchella vyhrál. Naposledy o tři body v Nižném Novgorodu, což je výsledek, který budí respekt.


Oba dva dosavadní zápasy Nymburk prohrál. V loňské sezoně nejprve doma v listopadu podlehl o tři body. V březnu ve Volgogradu prohrál o šest. Zápas vysílá přímým přenosem kanál Nova Sport 2. Živě poběží také na stránkách VTB ligy.

 
vloženo: 13.11.2015 16:58 / přečteno: 8383x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.