VYSLANCI Z OSTROVA sv.PATRIKA

VYSLANCI Z OSTROVA sv.PATRIKA

S irským týmem český klubový basketbal mnoho zkušeností nemá. Pro nymburský celek je to bezesporu první konfrontace. S asistentem trenéra Lubošem Růžičkou jsme si o tomto týmu krátce povídali.

Hibernia Basketball je zajímavý tým. Tou nejmarkantnější odlišností je, že družstvo nehraje v tomto složení domácí ligovou soutěž. Basketbalová federace FIBA vyhověla žádosti irské národní federace a zařadila do klubové soutěže družstvo, které vzniklo před touto sezonou jako výběr hráčů irské ligové soutěže. Irská federace se rozhodla pro tento projekt, kvůli zvýšení konkurenceschopnosti irského basketbalu.


Pane Růžičko, jaký styl basketbalu můžeme od tohoto týmu čekat?

Mentalita týmu je podobná irskému nebo britskému fotbalu. Jsou velice zarputilí, hrají hodně kontaktně každý osobní souboj a dohrávají osobní souboje při odražených míčích na obranné i útočné polovině. Jsou hodně aktivní a nevzdávají se za žádného stavu a vývoje zápasu. Viděl jsem jediné dva zápasy, které spolu hráli, pokaždé byť prohrávali o deset patnáct bodů, neskládali zbraně a hráli pořád natvrdo.


Jakou mají slabinu?

Jednotlivé individuality nemají tolik talentu jako třeba Šentjur nebo Bakken, i když neříkám, že by neměli talent vůbec. Určitě jim chybí konfrontace a zkušenosti s pohárovou Evropou. To však vynahrazují svou zarputilostí.


Kdo je lídrem jejich týmu?

Jednoznačně hráč s číslem 12 - Colin O'Reilly, který je zároveň hrajícím trenérem. Řídí veškeré time outy, veškerá střídání ze hřiště i z lavičky. On je tahounem a velmi dobrým střelcem na pozici tři. Také oba dva rozehrávači jsou hodně aktivní a udržují vysoké tempo hry.


Nám se minulý zápas proti dánskému týmu příliš nepovedl. Jaké poučení jste si z něj vzali do dnešního duelu?

Ano, utkání s Bakkenem bylo určitým mementem. Je potřeba říct, že Bakken je přeci jen už protřelý Evropou, protože hráli EuroChallenge, mají španělského trenéra, mají další zahraniční hráče – španělského rozehrávače, srbské křídlo – nejsou to účastníci do počtu. Utkání ukázalo, na čem musíme zapracovat, ať už je to koncentrace, omezení ztrát nebo činnost na obranném doskoku. Dnes není v Evropě slabých soupeřů. 

 
 
vloženo: 11.11.2015 02:17 / přečteno: 8726x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.