REKORDNÍ VÝHRA O 61 BODŮ

REKORDNÍ VÝHRA O 61 BODŮ

Basketbalisté Nymburka si připsali rekordní výhru ve svém působení v evropských soutěžích. Ve středu zdolali o 61 bodů tým Hibernia Basketball, tedy celek složený z hráčů nejvyšší irské soutěže výhradně pro FIBA Europe Cup. Konečný výsledek byl 106:45.

Nymburk odpálil zápas trojkami. Dvakrát se z perimetru v úvodu trefil Michael Dixon a jednou Max De Zeeuw. Určili tím ráz nejen první čtvrtiny, ale i celého zápasu, který domácí tým svíral od začátku pevně ve svých rukou. Ve Sportovním centru si otevřel střelnici, hlavně zásluhou rychlé týmové souhry v útoku, který otvírala nymburským střelcům hodně volných pozic s dostatkem času na přesné zamíření. A pokud stihla obrana Hibernie včas dostupovat, nebyl problém najít cestu do vymezeného území.


Hodně bodů získával Nymburk také z rychlých protiútoků. Jen za první poločas ztratila Hibernia 16 míčů. Po zápase byla v kolonce ztrát číslovka 28. Nymburk jen tohle ztrestal 37 body. Postupem času klesala ale procentuální úspěšnost trojek až na konečných 35,5 %. To je pořád velmi slušné číslo, ale na kouči Ginzburgovi bylo vidět, že časté zakončování útoku z perimetru (celkem 31x), navíc v úvodních vteřinách útoku, mu není zrovna po chuti.


Nymburk však zápasu jasně dominoval a diváci, mezi kterými byli i čeští reprezentační plavci, se mohli bavit pohlednými akcemi do obrany nešťastného soupeře. Postupem času se vytratila z palubovky na lavičku většina hráčů z obvyklé užší rotace. Naopak dostatek minut si užívali Martin Kříž, Matěj Svoboda, Hördur Vilhjálmsson, ale také Chasson Randle, jehož minutáž se v listopadu znatelně ztenčila.


Tým tak neztratil mnoho sil před dalším zápasem, ke kterému pocestuje již ve čtvrtek v noci do Volgogradu. Tam se v sobotu od 13.00 utká s Rudým říjnem v dalším zápase VTB ligy a bude hájit druhou pozici v tabulce. Stejné místo patří Nymburku po zápase s Hibernií ve skupině F Fiba Europe Cupu.


Body:

NBK – Randle 22 (9d, 5a, za 3b 7/4), Vaughn 17 (10d), Peterka 15 (7d, 3a), Dixon 15 (za 3b 3/3), Svoboda 9b, Houška 8 (5d), Kříž 6 (3d, 4a), Vilhjálmsson 5 (7a), De Zeeuw 5, Sant-Roos a Benda 2.


HIB – Colbert 13, Grace 10,…
 
vloženo: 11.11.2015 21:04 / přečteno: 7881x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.