NYMBURK PODLEHL SARATOVU 84:92

NYMBURK PODLEHL SARATOVU 84:92

Basketbalisté Nymburka prohráli ve VTB lize třetí zápas v řadě a klesli na průběžné páté místo tabulky základní části s bilancí 6-4. V sobotu je přehrál domácí Avtodor Saratov 92:84. Nejlepším střelcem zápasu byl nymburský Chasson Randle s 28 body.

Příčiny porážky lze hledat v útočném doskoku Avtodoru, který si Nymburk nepohlídal hlavně v rozhodujících pasážích čtvrté čtvrtiny. Opět se ukázalo, jak moc na doskoku chybí pomoc zraněných Juliana Vaughna, Maxe de Zeeuwa a nově také Howarda Sant-Roose. Bez této trojice to měl Nymburk pod košem v Saratově hodně složité. Společně s lepší exekucí trojek to byly dvě položky ve prospěch Saratovu v jinak vyrovnaném zápise, které rozhodly.


Domácí sice nedokázali ubránit opět výborného Chassona Randla, ale v útoku se mohli spolehnout na více střelců. Podle očekávání jimi byli Chappel a Peterson, ke kterým se přidal i Zabelin. Tým Avtodoru výborně dirigoval Stall, který odehrál za svůj tým teprve druhý zápas. Na druhé straně měl po Randlovi dvouciferný zápis už jen Petr Benda.


Kromě výše zmíněných věcí Nymburk srážela nekonzistence výkonu v obraně. V první čtvrtině dal Saratov 29 bodů, aby ho hosté v druhé části udrželi na patnácti a otočili vývoj zápasu. Nakonec ale druhá desetiminutovka, kdy Nymburk soupeře pod taktovkou Jiřího Welsche jasně přehrál 29:15, byla jedinou, za kterou mohl být kouč Ronen Ginzburg spokojený.


Po poločase totiž Saratov oplácel stejnou mincí, když vyhrál třetí čtvrtinu 27:15. Nymburk nejprve rychle ztratil vedení, které převzal soupeř, v následujících minutách ale držel se soupeřem krok koši Petra Bendy nebo Chassona Randla. Ten snižoval na dvoubodovou ztrátu jednou z nejhezčích akcí zápasu, kdy s hlavou nahoře vymíchal čtyři bránící hráče a donesl míč do koše. Pak ale přišla bodová série Saratovu a zvlášť už druhý monster dunk ve třetí čtvrtině pod košem nehlídaného Zabelina domácí hodně nakopl.


Už ve čtvrté periodě přišla hned na začátku dlouhá trojka Chapella a Avtodor vedl o osm bodů. Nymburk se ale ještě na chvilku dokázal do soupeře zakousnout. Randle dal rychlých pět bodů (fast break a trojka). Trefil se i Avtodor, ale když se k dalšímu rychlému brejku z druhé vlny připojil i Martin Peterka a dopíchl, ztráta byla jen tříbodová.


Pak ale přišlo momentum domácích, které se ukázalo být rozhodující. Saratov si pomohl několika útočnými doskoky k druhým šancím, které trestal. Po trojce Lukašova a koši Zabelina vedl rázem o 12 bodů. Nymburk se ještě naposledy vzepjal. Osm bodů v řade dalo poslední naději. Randle minul sice svou první šestku v zápase, ale i tak byl jeho tým na dostřel jediné trojky. Bohužel Nymburk už v posledních 86 vteřinách neskóroval. Když Jiří Welsch ztratil při driblinku míč a z následné pozice se za tři body trefil Peterson, byla to pro domácí definitivní pojistka.


Body:

SAR - Chappell 19, Peterson 17, Zabelin 13, Brooks 10, Lukašov a Klimenko 9...
NBK - Randle 28, Benda 11 (6d), Welsch 9 (5d, 3a, 3m+), Houška 9 (3d, 2a), Dixon 8, Hruban 6, Peterka 5 (4d), Vilhjálmsson 4 (4d), Kříž 4 (6d, 4a).

 
vloženo: 28.11.2015 17:05 / přečteno: 8186x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.