ÚTOK NA ŠESTÉ MÍSTO

ÚTOK NA ŠESTÉ MÍSTO

Nymburk si může v pondělí definitivně zajistit historicky první postup do play off VTB ligy, což by byl vzhledem ke kvalitě soutěže mimořádný úspěch. Potřebuje k tomu porazit Avtodor Saratov a Chimki Moskva ten samý den musí uspět na palubovce Volgogradu.

V takovém případě by měl český zástupce v soutěži na devátý Volgograd pět kol před koncem náskok pět výher. Vzhledem k tomu, že má s tímto soupeřem lepší vzájemné zápasy, nemohl by už Nymburk klesnout pod postupovou osmičku. Ovšem i v případě, že Volgograd vyhraje, přiblížil by se Nymburk branám play off téměř nadosah. Navíc by si tým Ronena Ginzburga hodně vylepšil pozici mezi osmičkou, protože se Saratovem bojuje o šesté místo.


„Tenhle zápas je hodně důležitý, jak napovídá pohled na tabulku. Saratov má samozřejmě na soupisce velkou kvalitu, ale my budeme mít výhodu domácího prostředí, kterou ve VTB lize umíme využívat. Postup do play off je jedna věc. Druhá věc je, že chceme skončit co nejvýše, abychom se případně vyhnuli CSKA. Proto potřebujeme Avtodor porazit a to ideálně o více než osm bodů,“ uvedl nymburský kouč a zároveň připomněl, o kolik jeho tým prohrál v Saratově.


Izraelský trenér už by měl mít k dispozici opět kompletní sestavu. Minulý týden nemocný kapitán Jiří Welsch už hrál v pátek Ostravě a podkošová opora Max De Zeeuw už své zranění také doléčil.


Saratov má na soupisce hned sedm Američanů. Čerstvou posilou je rozehrávač Zackary Wright, který má i bosenský pas. Zatím odehrál za svůj nový tým po příchodu z Olympie Lublaň jen dva zápasy, ale ihned se stal platným hráčem. Velkými oporami Avtodoru jsou guardi Paul Stall, Malcolm Amstead, Jeremy Chappell  a Reggie Williams, kteří mají střelecké sezónní průměry mezi 11 a 14 body. Stejně jako forwardi Travis Paterson a Jeffrey Brooks. Z ruských hráčů herně vyčnívají centři Artěm Klimenko a Artěm Zabelin a guard Jevgenij Kolesnikov.


Utkání můžete sledovat živě na stanici NOVA Sport 1 nebo na webu VTB ligy. Začínáme v 18.30.

 
vloženo: 20.03.2016 15:43 / přečteno: 8276x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.