LEKCE OD SARATOVA

LEKCE OD SARATOVA

Příměry, které ze sebe sypali nymburští hráči: „spláchli nás jako toaletní papír“ … „dneska nás rozprášili jako sněhuláky“ … „dneska nás sfoukli jako svíčku“, vystihovaly, jak se zápas vyvíjel a jakou převahu Avtodor Saratov měl.

Ronen Ginzburg - trenér Nymburka

Čelili jsme momentálně jednomu z nejlepších týmů VTB ligy. Je opravdu těžké hrát proti Saratovu. Porazil, nebo ještě porazí ty nejlepší týmy v soutěži, uvidíte v budoucnu. Na druhou stranu jsme v první půli hráli ustrašeně a s příliš velkým respektem. Selhali jsme v transition defense, jejich rychlé protiútoky nás zabíjeli. Mnohem víc jsem spokojený s druhým poločasem, kdy jsme ukázali charakter a zvedli svůj výkon, ačkoliv Avtodor protočil sestavu až v závěru. Poslední týdny jsme hráli až na zápas v lize dobře, takže se taková porážka dá akceptovat. Dostali jsme lekci, ale musíme se z ní poučit a vrátit se na naši cestu.

 
 

Vladimir Antsiferov - trenér Saratova

Připravovali jsme se na Nymburk opravdu pečlivě, protože s námi sdílí podobné postavení v tabulce. Snažili jsme se hrát agresivně v obraně a to se nám dařilo. Přinášelo to rychlé protiútoky a jednoduché koše. Zastavili jsme lídry Nymburka a hráli svou hru, stejně jako vždycky. Musím našim hráčům pogratulovat. A že jsme hráli tak rychle? Je to náš styl, který se snažíme pilovat na tréninku a přenášet ho do zápasů. Máme na to opravdu vhodné typy hráčů.

 
 
 
Petr Benda

Spláchli nás jako toaletní papír! Dneska jsme se v žádné činnosti moc nečapali… Při takových utkáních už člověk přemýšlí, aby to hlavně rychle skončilo.

 

V čem soupeř dominoval?

Nejvíce nás převyšovali v přechodu do rychlého protiútoku, tam jsme byli tři čtvrtiny jak na kolotoči. Saratov měl vynikající první přihrávku do rychlého protiútoku, která mířila až na polovinu hřiště. Pokud jsme vystřelili nějakou nepřipravenou střelu a neměli doskok, už se valila jejich lavina na náš koš. Na druhé straně, kdež oni nedali koš, byli úspěšní na útočném doskoku a měli další a další šanci.

 

Proč jsme měli tak málo otevřených střel?

Soupeř bránil výborně. Nenechávali nás nic vymyslet. Dobře věděli, kde jsou naše nejsilnější zbraně. Pokud jsme najeli a vyhodili na perimetr, už u něj byl obránce. Pak jsme to začali „kvedlat“ jeden na jednoho a moc jsme se neprosazovali.

 

Jak velkou komplikací byla opravdu velká výška podkošových hráčů?

Problém by to nebyl, kdybychom si vytvořili nějaké snadné pozice pro střelbu. My jsme ale většinou stříleli přes hráče nebo v posledních pěti vteřinách útoku.

 
Vojta Hruban

Dneska nás rozprášili jako sněhuláky. Věděli jsme, že budou hrát rychle dopředu, ale že budou tak rychlí, jsme nečekali. Po nepovedeném začátku jsme se ještě hlouběji zavrtali divokými střelami do bahna. Každá nedaná střela byla mínus čtyři (dva jsme nedali a na druhé straně jsme dva dostali). Strašně rychle rozdíl ve skóre naskakoval. Oni hráli v pohodě, hráli kolektivně, hráli s lehkostí a přehledem.

 

Kam bys zařadil Saratov v kvalitě soupeřů zatím odehraných zápasů?

Byl to jeden z nejlepších týmů, proti kterému jsme letos hráli. Kdyby takhle hráli od začátku sezony, nemohou být na šestém místě, jako aktuálně jsou. Myslím, že ještě půjdou tabulkou nahoru a svému soupeři v play-off budou hodně zatápět.

 

Našel bys nějaké pozitivní hodnocení?

Moc toho nebylo… snad jen, že nám nedali stovku, že jsme hráli až do konce, že si zahráli všichni… byly to takové malé, nedůležité věci, které v celém kontextu zápasu zanikají.

 

Jak bylo těžké si vytvořit střeleckou pozici?

Nebylo to vůbec nic jednoduchého. Měli nás slušně přečtené a oni naopak oproti minulým zápasům, které jsme sledovali na videu, styl hry změnili. Na několika minulých zápasech zatahovali vnitřní prostor, ale dneska hráli úplně opačně. My jsme se snažili uvolňovat hráče venku, ale oni stíhali dorotovat úplně v pohodě. Na konci útoku (z nedostatku příležitostí k volné střelbě) z toho bylo jedna na jedna.

 
Martin Peterka

Nezastavili jsme jejich rychlý protiútok, i když jsme o tom před zápasem hodně mluvili. Jenže soupeř hrál opravdu velice rychle dopředu. Dopustili jsme se několika chyb na obranném doskoku.

Bohužel o už v poločase bylo o dvacet. Snad diváci viděli, že jsme se ani za tak nepříznivého stavu nezdávali a snažili jsme se ze všech sil sehrát alespoň co nejvyrovnanější utkání. Na to, abychom ještě průběh zápasu zvrátili v náš prospěch, jsme prohrávali už velkým rozdílem.

 

Byl to v závěru boj o vlastní čest?Určitě. O poločase jsme si říkali, že doma nechceme prohrát o pětadvacet bodů, jak ukazovalo průběžné skóre. Říkali jsme si, že pokud nevyhrajeme, musíme z náskoku soupeře ubrat, co se dá. Diváci si nezasloužili za svou podporu tak velkou prohru.     

 
Pavel Houška

Dneska nás sfoukli jako svíčku a přeběhli nás jako se žhavým popelem. Soupeř hrál opravdu dobře, vlítnul na nás hned od začátku. Věděli jsme, že hrajou velice rychle dopředu, ale to, co předvedli u nás, je ještě o hodně lepší, než hráli do teď. Z týmů VTB ligy měli opravdu nejlepší přechod do útoku. Díky svojí výšce pod košem si dokáží uhlídat doskok na obou stranách hřiště. Při obranném doskoku jsme moc šancí na úspěch neměli a oni, jak doskočili, hned poslali dlouho přihrávku na malého hráče a ten pelášil ke koši. Jakmile jsme se snažili jít na útočný doskok, chyběli jsme v obraně. Po první čtvrtině jsme museli změnit obranu přechodu do útoku, kdy jsme vytvářeli při jejich vyhazování zpod koše tlak na rozehrávače a všichni ostatní jsme sprintovali do obrany.

 

Naše střelba z dálky?

Jednak nám nepadalo. Soupeř nás tlačil do špatných pozic a my se nemohli trefit.

 

Dalo by se srovnat třeba s CSKA, se kterým jsme také dvakrát výrazně prohráli?

Nárůst skóre u Saratova byl veliký a rychlý. Za krátkou dobu chvíli, jsme prohrávali o dvacet. CSKA rozdíl ve skóre navyšuje kontinuálně. V první čtvrtině to nevypadá marně, ale postupem času CSKA navyšuje tlak a rozdíl místo stagnace stále roste. 

 
vloženo: 22.03.2016 23:18 / přečteno: 7972x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.