DO FINSKA NA BIZONY

DO FINSKA NA BIZONY

Nymburk má před sebou další možnost pojistit si postup do play off VTB ligy. Na Velký pátek se ve Finsku utká s 13. týmem tabulky Bisons Loimaa, který momentálně v soutěži neprožívá dobré období. Zápas sledujte od 15.00 na webu soutěže.

Český tým dostal v posledním zápase lekci od rozjetého Saratova, který v Nymburce vyhrál šestý zápas v řadě. To Loimaa už pět zápasů strádá a z posledních 10 zápasů vyhrála jen dva. Finskému týmu pomalu končí sezona ve VTB lize. S osmi výhrami mu zbývají už jen tři zápasy do konce základní části a osmé místo, které momentálně okupuje Nymburk, je v nedohlednu.


„O to zrádnější zápas to může být. Bisons mohou hrát uvolněně, za to my bychom si už rádi zajistili postup. Zároveň chceme ještě zabojovat o lepší než osmé místo po základní části. I když to bude těžké, protože naši soupeři mají do konce o něco lepší los, výhra v právě v takových zápasech venku, jako je proti Bisons, by se nám dost hodila,“ přiznal kouč Nymburka Ronen Ginzburg, který má sebou ve Finsku opět kompletní tým a tak bude moci využít širší rotaci.


Bizoni hrají ve VTB lize druhou sezonu a s Nymburkem prohrávají na vzájemné zápasy 1-2. Ten poslední se jim ve Sportovním centru moc nepovedl. Polabané ho rozhodli už v prvním poločase a na konci vedli o 28 bodů. Nejlepším střelcem domácích byl s 16 body Chasson Randle.


Na druhé straně dal 28 bodů Američan Jakob Burtschi, který se však stejně jako dalších sedm hráčů ve stejný den na konci února stal obětí velké čistky v kádru Bisons. Tým se rozloučil s pěti Američany a dvěma Finy. Místo nich přivedl dva Američany a jednoho Holanďana. Poměr cizinců a domácích hráčů je tak momentálně 50:50.

 
vloženo: 24.03.2016 19:42 / přečteno: 8213x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.