NYMBURK VYHRÁL A JE V PLAY OFF

NYMBURK VYHRÁL A JE V PLAY OFF

ČEZ Basketball Nymburk při své páté účasti v soutěži poprvé postoupil do play off VTB ligy. Rozhodla o tom velkopáteční výhra ve Finsku nad Bisons Loimaa. Nymburk soupeře deklasoval 96:60 což je jeho třetí nejvyšší výhra v této soutěži.

Ta dosud nejvyšší o 60 bodů se zrodila v této sezoně v Tbilisi nad Vitou. Druhá nejvyšší výhra se zrodila už v roce 2012 nad týmem Minsk-2006 o 42 bodů.


Nymburk se tak může těšit na svou premiérovou play off. Čtyři zápasy před koncem základní části má náskok pěti výher na devátý Volgograd. Ten má sice o zápas méně, ale i kdyby už Nymburk vše prohrál a Volgograd vyhrál, český tým má při potenciální shodě lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Čistě teoreticky by Nymburk mohla o play off připravit ještě situace, kdyby se zamotal do vzájemné minitabulky tří nebo čtyř týmů se stejným počtem výher a proher. Pravděpodobnost, že nastane taková situace, je však zanedbatelná.


Úvod pátečního zápasu na straně Nymburka patřil Petru Bendovi, který byl čtyřikrát za sebou neomylný při střele za dva body. Pak mu rozhodčí pískli nesportovní faul, ale přesto Petr odcházel poprvé na lavičku spokojený s osmi body, dvěma doskoky a jedním ziskem.


Body Bizonů na druhé straně obstarával v úvodu pouze kapitán Kotti. To na druhé straně skórovalo kromě Bendy dalších pět hráčů a Nymburk se ujal vedení 7:21. Pěti body k vydařenému úvodu přispěl Vojta Hruban. Do konce první čtvrtiny přidal jednu trojku i Chasson Randle a Nymburk vedl 24:9.


Do druhé čtvrtiny přišli týmu z lavičky pomoci Martinové Kříž a Peterka a oba přispěli k tomu, že se obranná hra Bisons začala hroutit. Martin Peterka si rychle připsal čtyři body z pod koše a při následném time outu použil domácí kouč hodně ostrá slova, aby své hráče vyburcoval. Nymburk ale dál pokračoval ve své rychlé hře a po dalších trefách Petra Bendy vedl už o 25 bodů. Nymburský veterán byl v poločase na 15 bodech a pěti doskocích a jeho tým vedl 23:46.


Hosté z Čech kontrolovalo hru i po poločase a v polovině zápasu vedli již o 30 bodů. Roli ústředního skórera převzal ve třetí čtvrtině po Petrovi Bendovi Michael Dixon, kterého doplňoval Chasson Randle. Pod dojmem vysokého náskoku ale Nymburk trochu polevil v obraně a proto ve druhé pětiminutovce třetí části skórovali i Bizoni. Více prostoru využívali hlavně Holanďan Franke a Američan Taylor. Přesto šel Nymburk do poslední části s pohodlným stavem 72:40.


I ve čtvrté čtvrtině už tým Ronena Ginzburga nekladl takový důraz na obranu. O výsledku bylo rozhodnuto a tak si i Bizoni více zastříleli a vytěžili z toho 20 bodů. Přesto je Nymburk udržel na celkových 60 bodech, což je hluboko pod útočný průměr Bisons na zápas. Naopak hosté šli téměř deset bodů přes svůj průměr.


20 bodů nastřílel Michael Dixon, top skórer zápasu, který přidal i 11 asistencí a zaznamenal double double. Petr Benda již zůstal na 15 bodech z prvního poločasu, ale už toho ve druhé půli moc neodehrál. Kouč ho pošetřil stejně jako některé další opory a využil kompletní soupisku.


Další zápas VTB ligy sehraje Nymburk v úterý 5. dubna doma s Vitou Tbilisi. Ještě předtím ho ale čeká zápas v Kolíně a některé hráče, včetně trenéra, i Utkání hvězd již na Velikonoční pondělí v Ústí nad Labem.


Body: Dixon 20 (4d, 11a, 3z, za 3b 4/9), Benda 15 (7d), Randle 13, (4d), Peterka 10, Hruban 8, De Zeeuw 7 (5d, 4a), Houška 6, Welsch 5, Jagodič-Kuridža 4 (6d, 4a), Sant-Roos (4d, 3a), Vaughn 2 (3d), Kříž 2 (4d, 2a).

 
vloženo: 25.03.2016 19:03 / přečteno: 8981x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.