KADETI PROTI JAPONCŮMI

KADETI PROTI JAPONCŮMI

Nymburští kadeti měli příležitost vyzkoušet na vlastní kůži, jak se hraje proti asijskému basketbalu. 

Tým U17 dostal ve středu příležitost zahrát si s týmem, který v nymburském sportovním centru absolvoval kemp. Jedním z trenérů na kempu byl Pavel Staněk (někdejší hráč Opavy, spoluhráč Sokola nebo Czudka, aktuálně hráč Levhartů z Chomutova). Kemp pořádal německý kouč Torsten Löebel, který díky velkému kreditu v Japonsku, kde trénoval, organizuje mezinárodní kempy, kde velkou část tvoří právě hráči ze Země vycházejícího Slunce. Letos však tsunami a následné ekonomické problémy mnoha rodin hráčů, kteří byli přihlášeni do kempu, však trochu pročistilo počet frekventantů. Kromě Japonců, byli na kempu tři Němci a dva Rakušané.

Na straně Nymburka stáli hráči věkové kategorie U17 a při utkání je vedl Jan Hubálek. Pro něho to byl premiérový zápas ve funkci hlavního trenéra. „Pár zápasů jsem už odkoučoval, ale tohle byl první mezinárodní,“ usmíval se Honza. 

 
Honzo, co přinesl zápas proti takovému soupeři?

Pro kluky to byl vynikající zážitek, protože měli možnost se konfrontovat s jiným typem basketbalu. O Japoncích je známo, že jsou malí a rychlí a taky to tak bylo. Nic nevypustili a bojovali na sto procent, což byl největší rozdíl oproti našim klukům. Když byl se stalo, že byl na palubovce neutrální balón, každý z našich si říkal, přijde tam ten druhý a najednou se tam srazili dva, tři Japonci.

Byl nějaký rozdíl mezi týmy kromě bojovnosti?

Bylo znát, že jsme na začátku přípravy, že jsme s balónem zatím nic nedělali a oni společně týden trénovali. Míče nám padaly z rukou….

Z čeho jsi byl zklamán?

Trochu z bojovnosti, kterou jsme nedokázali udržet po celý zápas. A také z toho, jak kluci pozapomněli od minulé sezony na obranné zásady, které jsme vloni pilovali. Musím uznat, že v obraně jsme měli dobré momenty, ovšem nejsme schopni bránit rychle na nohou. Proto nemůžeme bránit čistě rukama. Po dohodě s Pavlem Staňkem se více pouštěla agresivita obrany, aby se hráči naučili dávat koše s faulem.

Jak si naši poradili s rychlostí protihráčů?

Nebylo to jednoduché, zvlášť když k rychlosti přidali i těsnou a agresivní obranu. Najednou jsme nebyli schopni v klidu přijít půlku.

Jak zápas dopadl?

Výsledek pro nás nebyl rozhodující. Zápas jsme prohráli nakonec asi o čtyřicet. Ve druhém poločasu si zahráli i hráči z B-týmu a rozdíl se po třetí čtvrtině se ještě trochu zvýšil. Myslím, kdybychom střídali jen ty nejlepší, byl by výsledek na konci vyrovnaný. To by si ale zahrálo jen osm, devět hráčů a nijak by to nesplnilo cíl, se kterým jsem do tohoto utkání šli.

V čem spatřuješ největší přínos zápasu?

Jednak to bylo příjemné zpestření fyzické přípravy, kterou v tomto týdnu absolvujeme a také měli všichni možnost poznat, na čem musí ještě hodně zapracovat a co musí zlepšit.

 
Fotografie najdete zde  
 
vloženo: 13.08.2011 11:51 / přečteno: 12887x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.