SKVĚLÝ PRVNÍ DEN V GRONINGENU

SKVĚLÝ PRVNÍ DEN V GRONINGENU

Na turnaji v Nizozemském Groningenu se týmu nymburské Basketbalové akademie U19 vydařil úvodní den. V prvním sobotním zápase zdolal v koncovce lotyšskou Rigu o dva body. V tom druhém udolal Taijin o sedm.

K prvnímu utkání na turnaji jsme nastoupili proti vítězi základní části lotyšské ligy BS Riga (odchovanci Timma, Bertrans,...). V prvních minutách nastoupili naši hráči plně koncentrovaní a po třech minutách jsme vedli 9:0. Soupeř však hru zpřesnil, více zahustil vymezené území a již koncovka první čtvrtiny naznačovala, že půjde o litý boj po celé utkání. Druhá perioda byla zcela v režii hostů, kteří se dostali do vedení, ale závěr patřil především Svobodovi (poslední 4 min. 2 1/4 8 bodů).


Poločasový náskok vypadal slibně, ale zdání často klame. Hned úvod třetí části naznačil v čem je náš největší problém - doskok na obou polovinách hřiště. Soupeř často doskakoval ve trojici až čtveřici a naši mladíci byla rázem pod velkým tlakem. Poslední část hry však výborně zahrál Dlugoš, který několikrát vybídl k jednoduchým bodům Peterku či nacházel volné střelce.


Závěr zápasu však ovládl zcela někdo jiný - hned 4 doskoky (3 útočné) získal Adam Bubeník. Soupeř jej musel posílat na čáru TH a je jen škoda, že to Adam netrestal více - poslední minuta 6/2. Své si odehráli všichni hráči a tak jsme zvládli vstupní zápas výsledkově na jedničku. Herně ještě trochu vázla spolupráce na útočné polovině a je jen škoda, že střelci více netrestali své otevřené střely.


BS Riga - BA Nymburk 59-61 (6-17, 27-37,42-45)

Body: Svoboda 22, Peterka 20, Bakule a Dlugoš po 5, Bubeník 3, Senohradský 2, Vaněk 1.

U19 - turnaj v Holandsku

Velký zápas, tak se dalo nazvat souboj mezi neporaženými celky úvodních střetnutí. Asijský tým, výborně poskládaný somatotypově, předváděl velmi fyzickou a až strojovou hru. Pozitivem celého zápasu bylo, že jsme se v nasazení a tvrdosti soupeři vyrovnali. Poločas vyzněl lépe pro tým z Taijinu. A když hostě v 6. minutě třetí čtvrtiny vedli již rozdílem 12 bodů vypadalo s našimi mladíky zle.


Po time outu však ke zteči zavelel neúnavný bojovník Svoboda. Hnal své spoluhráče, vybízel je ke skórování, zcela vymazal soupeřovu hvězdu na křídle a odměnou mu byla stále jistější střelba za 3 body. A aby toho nebylo málo, s klaksonem ukončující třetí periodu proměnil i střelu z poloviny hřiště.

U19 - turnaj v Holandsku

Poslední čtvrtina byla zcela v režii jednoho týmu. Výborný výkon opět předvedl Dlugoš, když gumoval z palubovky hned tři soupeřovy rozehrávače a v útoku nacházel volné střelce, či oba pivotmany. Své odvedl Peterka pod oběma koši a společně s Kurkou působil kompaktně a skvěle se doplňovali.


Zápas měl však jiného hrdinu. Matěj Svoboda zcela ukázal svůj potenciál, do hry přenesl tréninkovou píli a zejména srdce. Svým výkonem zcela strhnul nejen své spoluhráče, ale i celé publikum, které v poslední čtvrtině až euforicky hnalo naše borce k obratu. Pochvalu však za celý zápas zaslouží každý z hráčů. I benjamínek Dominik Štěpán, pro kterého to byl křest ohněm.


V neděli náš tým čeká zápas o pořadí ve skupině proti houževnatému domácímu celku, který v sobotním odpoledním utkání strhl koncovku proti Rize na svoji stranu a zvítězil 62:61. Nedělní zápas začíná od 12:15.


Jak jste si mohli povšimnout, v našem týmu nastupuje hráč Martin Peterka, k jehož účasti se vyjádřil Michal Ježdík: "Jsme rádi, že jsme se domluvili s Martinem a jeho klubem Hradec Králové na účasti na turnaji v Holandsku. Martin už delší dobu dojíždí do Nymburka několikrát týdně na individuální a skupinové tréninky, čímž společně zvyšujeme konkurenční prostředí. Můžu říct, že Martin je velmi pracovitý a věřím, že tréninky v Nymburce, společně s účastí na turnaji a utkáními za Hradec Králové mu dají solidní základ pro účast v reprezentačním výběru U20".


Taijin - BA Nymburk 57-65 (12:10, 29:23, 49:43 ).

Body: Svoboda 24 (6x3), Peterka 17 (2x3), Senohradský 9 (1x3), Kurka 6, Dlugoš 5 (1x3), Bubeník 4.
 
vloženo: 04.04.2015 22:30 / přečteno: 7845x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.