CENNÉ STŘÍBRO U19 Z GRONINGENU

CENNÉ STŘÍBRO U19 Z GRONINGENU

Tým Basketbalové akademie U19 získal na skvěle obsazeném turnaji v Nizozemském Groningenu druhé místo, když mu jedinou porážku uštědřil až ve finále ruský gigant CSKA Moskva. I tak se ale jedná o velký úspěch nymburské basketbalové líhně, na jejímž štítě zůstal v semifinále i tým uznávané litevské Sabonis Basketball Academy.

Nymburk přijel obhajovat loňské vítězství, ale organizátoři tentokrát pozvali do Groningenu to nejlepší, co mohli. Konal se totiž jubilejní 20. ročník turnaje. I tak se tým vedený trenérem Lubošem Růžičkou popasoval s těžkou konkurencí skvěle. Bez porážky prošel svou skupinou, když zdolal lotyšskou Rigu, asijský Taijin i pořadatelský Groningen. V semifinále pak Nymburk porazil tým z akademie legendárního Litevce Arvydase Sabonise. Až ve finále nestačil na CSKA Moskva, který táhli Anton Astapkovič a Michail Malejko. Tedy hráči již trénující s A týmem.


Poslední zápas našich juniorů na turnaji byl pro všechny zúčastněné velkým basketbalovým svátkem. Moskevské CSKA přijelo do Groningenu se svým záložním týmem CSKA 2. Hned úvod utkání naznačil, že náš soupeř se s námi mazlit nebude. Hra do vnitřního prostoru byla velmi složitá a my se dostávali ke střelbě z delší vzdálenosti. Ještě v 15. minutě byl stav 35-31, ale soupeř po několika našich ztrátách odskočil na poločasový rozdíl 19 bodů. Třetí část hry byla velkým bojem, několikrát jsme se dostali na úroveň 10 bodů, ale to bylo vše. Soupeř nás přehrával ve vymezeném území, kde rotoval 4 hráče od 202-208 cm. Ti nám zle zatápěli jak na doskoku, tak ve hře 1-1. Když jsme šli do zdvojení a následných rotací soupeř vždy našel protizbraň. Poslední část hry byla z naší strany už bez větší energie a tak skóre postupně narůstalo.


"Zisk stříbrných medailí je krásným úspěchem naší celoroční práce. Hráči zde reprezentovali svůj klub znamenitě a získali si i zdejší početné publikum a velké uznání i od odborné veřejnosti (trenéři ostatních týmů…). Ve finále nás porazil lepší tým a je třeba respektovat jeho kvality. Jsme však rádi, že jsme tým jakým je CSKA donutili k maximální koncentraci a hry na 100%. Vybudovaný respekt je dobrou odměnou pro celý tým a klub," uvedl trenér úspěšného týmu Luboš Růžička.


Další vyznamenání přišlo i z řad vedení turnaje. V hlasování trenérů vyhrál titul MVP (nejužitečnější hráč turnaje) MATĚJ SVOBODA. Ten zde zcela prodal veškerý svůj potenciál, byl lídrem týmu na obou polovinách hřiště a ukázal, že je velkým příslibem budoucnosti. Veliké poděkování však patří všem hráčům. Jejich příkladná reprezentace je vynikající reklamou na nejen nymburský ale i český mládežnický basketbal.


Speciální poděkování patři fyzioterapeutovi Pavlovi Procházkovi, který se s precizností vlastní staral o naše hráče. Další poděkování míří Lubošovi Skalickému, který pomáhal s organizací během turnaje. Poslední díky však patří organizátorům turnaje. Ti sami potvrdili, že na 20. ročník turnaje pozvali ty nejlepší možné týmy, a kvalita basketbalu zde byla na největší úrovní v jeho dlouholeté historii.


CSKA Moskva - BA Nymburk 115-75 (29-24, 63-44, 82-63)

Body: Svoboda 22, Dlugoš 19, Peterka 17, Sebohradský 9, Bakule 4, Kurka 2.

Finálové utkání bylo prodlouženo dle pravidel turnaje na 4x10 min. (celý turnaj 4x8).
 
vloženo: 06.04.2015 19:51 / přečteno: 8438x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.