POVELIKONOČNÍ DOUBLE

POVELIKONOČNÍ DOUBLE

Čtvrtfinálová série pokračuje dvěma zápasy na palubovce Slunety Ústí nad Labem. V úterý i ve středu se začíná v hale na Klíši v šest večer.

Jen těžko lze čekat na venkovní palubovce nějakou větší komplikaci v cestě za postupem. „Aniž bych nějak podceňoval našeho soupeře, problémy si můžeme způsobit především sami svou hrou,“ říká trenér Ginzburg. Oba dva předchozí zápasy série na domácí palubovce jsme ovládli bez větších problémů (114:78 a 86:59). V obou zápasech se Ústí v první čtvrtině zápasu drželo, poprvé téměř bezchybnou střelbou, podruhé tvrdou obranou. S přibývajícím časem se projevovala naše vyšší kvalita kádru jako celku a postupem jsme získávali rozhodující náskok. V prvním zápase „bylo jasno“ už v poločase (62:46), ve druhém po třetí čtvrtině (63:41). „V prvním utkání jsme drželi se soupeřem krok díky vynikajícímu procentu střelby a ve druhém jsme se drželi na dostřel téměř celý první poločas. Bohužel nám vždy došly síly a soupeř nás nakonec převálcoval,“ zhodnotil první dvojici zápasů David Šteffel, pivot Ústí nad Labem.

 

Ve dvou domácích zápasech jsme soupeře porazili o 36 resp. 27 bodů. „Nepředpokládám, že by se nám Ústí vzdalo bez boje, a tím více, že hrají na domácí palubovce před vlastními fanoušky, kteří je celou sezonu podporovali. I proto jsme neponechali nic náhodě a připravujeme se dvojici zápasů stejně zodpovědně jako na všechny předchozí duely v rámci evropských pohárů i české ligy,“ říká trenér Ginzburg. Asi jedinou možnost úspěchu domácích naznačil na ústeckých webových stránkách David Šteffel: „Věřím, že doma budeme ještě o něco odolnější a udržíme se soupeřem krok ještě déle a pak se uvidí.“ Dá se také předpokládat, že domácí Sluneta bude chtít více kopírovat utkání číslo 2, po kterém byl trenér Pištěcký spokojenější. „Byť jsme dnes prohráli, můžeme být s dnešním výkonem spokojeni,“ pronesl na tiskové konferenci po druhém zápase kouč Ústí.

 

Při pohledu na první dva zápasy čtvrtfinále je jasné, že si budeme muset dát pozor na střelbu z dlouhé vzdálenosti hráčů Ústí. V prvním zápase jsme dostali 12 trojek (při úspěšnosti 57%) ve druhém sedm (28%). To znamená, že Ústí dalo přes 40% bodů z perimetru. Budeme-li předpokládat, že doma mají více nastříleno, může být tato položka v konečném součtu důležitá.

 

„Ústí má dva lídry - Thompsona a Abercrombieho. Oba mají na svědomí nejvíce bodů týmu. Pod košem na doskoku dobře pracuje Smith. Nesmíme zapomenout i na Ladislava Pecku, kterému může domácí obecenstvo v jeho výkonech hodně pomoci,“ vyjmenoval trenér Ginzburg klíčové hráče svého soupeře. Thompson a Abercrombie zaznamenali 33 resp. 32 bodů v prvních dvou utkáních, což je skoro polovina bodů celého týmu. Z hlediska užitečnosti je přínosnějším hráčem pivot Abercrombie, který si v obou zápasech připsal 16 bodů do rankingu. Thompson měl v prvním zápase +20, ale ve druhém, když střílel s „přesností“ 1/8 se propadl na -4 body. Pecka zatím zůstal za očekáváním, dal jen 13 bodů. Z hlediska přínosu týmu z Ústí nesmíme zapomenout na Smitha. Dal sice jen 18 bodů, ale v obou případech byl lídrem na doskoku.

 

V našem týmu jen těžko hledat největšího lídra. V prvním utkání jsme měli hned sedm dvojciferných střelců mezi 18 a 10 body. Nejužitečnějším hráčem však byl Geno Lawrence, který nastřílel jen 8 bodů, ale plusové body si připisoval za asistence a získané fauly. Genovi se dařilo i ve druhém zápase, kdy byl nejlepším střelcem (17 bodů), připsal si 6 asistencí. O tři body více v rankingu však na své konto nastřádal Kenny Hall, který bavil diváky několika smečovanými koši.

 

Bez ohledu na to, jak se vyvíjely první dva zápasy, chceme i další dva duely vyhrát a ukončit čtvrtfinálovou sérii jak nejrychleji to půjde. „Ano i za cenu toho, že budeme mít třeba čtrnáct dní bez zápasu., Prohrát nechceme až do konce sezony už žádný zápas,“ vyslovil plány do posledního měsíce ligy trenér Ronen Ginzburg.

 

Na utkání v Ústí se můžete dívat prostřednictví přenosu TVCOMu v úterý a středu od 18:00 hodin.  

 
vloženo: 17.04.2017 15:26 / přečteno: 7485x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.