ZNOVU STO ČTRNÁCT

ZNOVU STO ČTRNÁCT

Utkání číslo 3 bylo vývojem skóre kopií prvního zápasu hraného před 168 hodinami v Nymburce. Nakonec jsme v něm nastříleli stejně 114 bodů, ale o 11 bodů jsme lépe bránili. Konečný výsledek 114:67.

Svého soupeře jsme přehráli především v rychlých protiútocích, ke kterým jsme se dostávali buď po zisku míče nebo po obranném doskoku a rychlém přesunu hmoty našich útočníků pod koš Ústí. Nakonec jsme do osmi sekund od zisku míče nastříleli soupeři 31 bodů. Sluneta sice dala také 18 bodů z rychlého protiútoku, ale osm z nich přišlo až v poslední čtvrtině, kdy už bylo všechno rozhodnuté. Další klíčovou statistikou byly body po ztrátě soupeře - 19:6 v náš prospěch. A pak pochopitelně i úspěšnost střelby. Tu jsme si od druhé čtvrtiny drželi nad šedesáti procenty. Výrazný byl poměr faulů 23:11 a s tím související střelba trestných hodů. Při lehce nadprůměrné úspěšnosti jsme ze šestek zaznamenali 23 bodů (z 31 pokusů) oproti 7 (z 10) domácí týmu. Podstatné pro rozdíl ve skóre byl i poměr v doskakování. Vzhledem k úspěšnosti střelby domácích bylo k dispozici pod naším košem 37 odražených míčů. Z nich jsme získali 32 my a nedali jsme Slunetě téměř žádnou možnost opravy. Navíc jsme po obranném doskoku startovali rychle do protiútoku, čímž jsme ještě více umocňovali naši převahu.

 

Zápas začal tříminutovým úsekem, kdy jsme skórovali jen my (7:0). Domácí vyrobili dvě ztráty a už po třech a půl minutách měli pět faulů. Jejich snahou bylo odehrát utkání spíše podle vzoru ze zápasu číslo 2, kdy se také více snažili zastavit naše útoky i za cenu nedovolených zákroků. První koš Ústí zaznamenal Abercrombie a zase to byla trojka. Jenže tenhle klíčový pivot odehrál nakonec jen 11 minut a přidal už jen další dva body. Na palubovku nastoupil také Pavel Bosák a jeho přítomnost byla hned cítit. Dvakrát poslal svůj tým trojkou do vedení, poprvé na 14:13 a podruhé na 21:20. Náskok domácích však vydržel vždy jen do dalšího našeho útoku. Po čtyřech minutách a 11 sekundách pobytu na palubovce zastavil Bosák bez míče Vojtu Hrubana startujícího do protiútoku a po nesportovní chybě si šel sednout na kraj lavičky a do zápasu už nezasáhl. Zda to bylo kvůli zraněnému lýtku nebo z jiného důvodu, lze jen spekulovat. Nicméně Vojta obě šestky proměnil, čímž navýšil do té doby nepříliš dobrou úspěšnost střelby trestných hodů a stanovil výsledek první nejvyrovnanější čtvrtiny na 21:24 v náš prospěch.

 

Brzy po nástupu do druhé čtvrtiny jsme se dostali do více než desetibodového vedení 23:36, když jsme využili tři získané míče, blok Martina Peterky a velkou minelu pivota Abercrombieho zpod koše. Domácí se ještě zásluhou pěti bodů Pecky přiblížili na 33:40, ale během necelé minuty po dvou koších Bendy a trojce Holta jsme si vzali dvouciferné vedení zpátky. Šotnarovu trojku na 36:47 hned z následujícího útoku započetl Lawrence a bylo jasné, kam dnešní zápas směřuje. Za pozornost stojí ještě poslední koš prvního poločasu. Po trestných hodech domácích jsme dostali míč přesně tři sekundy před koncem prvního poločasu. Geno Lawrence zpoza koncové čáry hodil přihrávku až na koncovou čáru u druhého koše, kde nesnadný pas zpracoval Bryon Allen, míč vrátil čtyři metry před koš na volného Bendu, který uklidil balón do koše a upravil na 39:58. Za druhou čtvrtinu jsme výrazně navýšili úspěšnost střelby z pole, když jsme za deset minut minuli jen čtyři střely z osmnácti. Patnáct bodů jsme dali z rychlých protiútoků, přidali jsme 4 trojky ze šesti pokusů. Prostě vydařená čtvrtina nejen bodově, ale i obrazem hry.

 

Na začátku třetí čtvrtiny nechaly oba týmy svou obranu ještě odpočívat. Za dvě a půl minuty padlo 12 bodů rozdělených po šesti na obě strany. Pak ale přišlo 11 našich bodů v řadě a náskok se vyšplhal na 30 bodů (45:75). Zasmečoval si Petr Benda i Kenny Hall, domácí přestali stíhat návrat do obrany i přesto, že vyklidili podkošový prostor na útočném doskoku. Zpravidla se snažil jen pivot, křídla se do útočného doskoku moc nezapojovala. Na palubovku nastoupil Matěj Svoboda. První střelecký pokus za tři body sice nedal, ale dokázal si bez problémů doskočit a z kratší vzdálenosti se už nemýlil. Náš náskok tři minuty po překročení třicítky překonal i čtyřicetibodovou hranici. Skóre třetí čtvrtiny 11:32 jasně dokumentuje, kdo byl na hřišti pánem. Poslední desetiminutovka se v podstatě jen dohrávala. Stý bod zaznamenal šest minut před koncem zápasu Hall a po krátkém úseku, který patři domácím - sedm bodů v řadě - jsme potřetí v této sezoně nastříleli 114 bodů, podruhé to bylo ve čtvrtfinálové sérii proti Ústí.    

 

Pokud středeční zápas vyhrajeme, což se zdá podle dosavadních výsledků, jako velice pravděpodobné, ukončíme čtvrtfinálovou sérii podle očekávání hladce 4:0 na zápasy a budeme se těšit na svého protivníka - Opavu nebo USK.  

 
vloženo: 19.04.2017 05:42 / přečteno: 7599x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.