MARTIN V LONDÝNĚ

MARTIN V LONDÝNĚ

Martin Kříž si alespoň na chvíli užil londýnskou olympiádu, když ve spolupráci olympijského výboru a ČBF odehrál v Českém domě exhibiční utkání 3x3


Martin Kříž byl jedním ze čtveřice týmů, které startovaly v Českém olympijském domě v Londýně v rámci exhibičního dvoudenního turnaje. Spoluhráči Martina byli hráči USK Praha Tomáš Kyzlink, Dalibor Fait a Ondra Šiška. Na turnaji startoval také nejlepší český tým Select One, vítěz turnaje Prague International Streetball Cup – Standa Votroubek, Lukáš Kraus, Kamil Švrdlík a Jiří Slavík.
První den odehrály zápasy všechny čtyři české týmy systémem každý s každým. „Skončili jsme druzí,“ hlásil pořadí Martin Kříž. Druhý den se k našim čtyřem týmům přidala dvě družstva z Anglie. „Za Anglii nastoupil člen nejlepší pětky ME divize B do 20 let a jeden z nejlepších střelců mistrovství Devon van Oostrum,“ vybral Martin z domácího týmu svého nedávného protihráče ze Sofie z ME.
Naši hráči se mohli v Českém domě střetnout s celou řadou známých sportovců. „Potkali jsme se s Colinem Jacksonem, vynikajícím britským překážkářem, Bryanem Clayem, americkým desetibojařem, nebo Petrem Čechem,“ lovil Martin v paměti některá známá jména.
Martina Kříže a spol. nečekaly jen sportovní zážitky. Po oba dny měli od dvou hodin volno, a tak se pochopitelně vydali do londýnských ulic. Pro Martina to byla první návštěva této britské metropole, když pomineme přestup na letišti. „Nemohu porovnávat, kolik lidí tu je v mimoolympijský čas ale v tenhle čas tu bylo lidí až moc. Jinak tu byla super atmosféra a olympijské hry tu koukaly zpoza každého rohu,“ řekl Martin Kříž.
Co by to bylo za basketbalisty, aby se nešli podívat na nějaké utkání olympijského turnaje. Nabídka byla skutečně luxusní. Jak předkrm Francie – Argentina a pozdním nočním zákuskem bylo utkání USA – Tunisko. Zápas USA se totiž hrál ve 22:15 místního času. „Co dělali hráči celý předzápasový den,“ vrtalo hlavou Křížovi.
Od London Eye se Martin a jeho spoluhráči vydali do olympijského centra. Už jen vstup do areálu byl velkolepý. „Když se vejde do olympijského centra, kde jsou soustředěny haly na různé sporty, je to obrovsky rozlehlé území… a k tomu mraky lidí,“ trochu Martina překvapilo. Nečekané byly také průchody bezpečnostními rámy. „To bylo snad ještě horší než na letišti,“ udivilo našeho hráče.
Když se všichni prokousali až do basketbalové haly, čekal je zápas takových hvězd jako Tony Parker, Nicolas Batum, Manu Ginobili nebo Pablo Prigioni. „První zápas byl spíše organizovaný evropský basket, napínavý skoro až do konce,“ povšiml si Martin. Po dramatickém průběhu přišla ta správná estráda. Už příchod amerického týmu hvězd na palubovku nemohlo nechat nikoho chladným. „Když nastupovali Američané, celá hala jásala, i když se hrálo v Británii. Ovšem super atmosféra byla po celý zápas. Silnější aplaus měli sice Američané, ale diváci byli uznalí i vůči povedeným akcím Tuniska,“ líbilo se Martinovi. Více bouřlivých projevů sklízeli Američané, především ve třetí čtvrtině. „Spousta dunků a spousta alley oop, to se hned tak nevidí. Celý zápas byl skvělý zážitek, který musí zrychlit tep každému basketbalistovi,“ dodal Martin Kříž a na otázku, co od kterého hráče odkoukal, odpověděl s úsměvem: „To je jiný level … od každého by se dalo vzít opravdu hodně.“

 
vloženo: 07.08.2012 01:58 / přečteno: 10216x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.