TRE SIMMONS: VRACEL JSEM SE RÁD

TRE SIMMONS: VRACEL JSEM SE RÁD

Ze všech letních posil měl největší ohlas příchod Chestera Simmonse. Je to pochopitelné, Tre u nás úspěšně působil dvě sezony a odešel teprve před rokem, takže ho mají naši fanoušci pořád v živé paměti.

Simmons je historicky jeden z nejlepších Američanů, kteří v Nymburce působili. Respekt fanoušků si jednatřicetiletý křídelník získal především pro své vynikající střelecké schopnosti. V pátek večer po roce znovu vkročil do známého prostředí a bylo znát, že se vrací rád.


Proč ses rozhodl vrátit do Nymburka. Popiš, jak se to celé zrodilo?

Bylo to z několika důvodů. Už jsem tu hrál, takže jsem dobře znal management klubu. Věděl jsem, jak dobře tu pracují a co je tu za tým lidí. Další důvod byl finanční. I z tohoto hlediska to byl pro mě zajímavý posun nahoru.


Přeci jen rok v Samaře byl pro tebe velice úspěšný. V poháru EuroChallenge jsi získal trofej MVP pro nejužitečnějšího hráče, byl jsi nejlepším hráčem týmu. Nezvažoval jsi, že tam zůstaneš déle než pouze jeden rok?
Původně jsem nikam neutíkal. Myslel jsem, že v Samaře ještě zůstanu, ale bohužel šli s rozpočtem dolů, takže jejich další nabídka už nebyla taková. Když se přihlásil Nymburk, že by o mě zase stál, neváhal jsem.

Když jsme zveřejnili, že se vracíš, mělo to u našich fanoušků hodně pozitivní ohlas. Jak to vnímáš?
To mě opravdu velmi těší. Jsem rád, že si mě tu fanoušci pamatují a jsou rádi, že jsem zpátky. Možná jich někde jinde v Evropě chodí trochu víc, ale tihle dokáží udělat pořádný hukot na tribunách.

Jaké jsou tvoje první dojmy z toho, že jsi zpět a potkal jsi staré známé tváře?

Až na trenéra je to tu stejné, jako když jsem odcházel. Doufám, že plynule naváži na dobré dvě sezony, které jsem tu odehrál a pomůžu Nymburku naplnit jeho cíle.


Ty cíle jsou nyní vyšší, než když jsi odcházel. Zejména v evropských soutěžích ambice Nymburka rostou.

Už při prvních rozhovorech mi představitelé klubu říkali, že chtějí větší průlom zejména na evropské scéně. Dojít co nejdál v kvalifikaci o Euroligu, případně se dostat co nejdál v Eurocupu. To samé platí o VTB lize. To je další věc, proč mě lákalo se vrátit. Chtěl bych klubu pomoci tyhle ambice naplnit.


Sledoval jsi během léta příchody dalších posil a vůbec to, jak se tu skládá nový tým?

Vím, že už od minulého roku je zpátky Rado Rančík, proti kterému jsem tři čtyři sezony hrál. Znám i Jiřího Welsche. Co se týče nově příchozích, tak o nich toho ještě moc nevím, ale věřím, že management udělal s jejich příchody dobrou práci a že to jsou určitě skvělí hráči, se kterými si budu na hřišti rozumět.

 
vloženo: 19.08.2013 17:03 / přečteno: 8678x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.