Z VLAKU ROVNOU NA TRÉNINK

Z VLAKU ROVNOU NA TRÉNINK

Rašid Mahalbašič je první zahraniční hráč, který přijel do Nymburka, respektive do Prahy vlakem. Známý expres Vindobona ho ve středu přivezl z Rakouského Klagenfurtu bez přestupu a náš nový pivot tím vlastně naznačil, jak dobře se pohybuje v regionu Střední Evropy.

Rašidův původ je opravdu rozmanitý. Jak napovídá jméno, je bosenského původu. Narodil se ale před dvaadvaceti lety ve slovinské Jesenici. Jeho rodina se ale usadila v Rakousku, proto má Rašid i občanku našich jižních sousedů. Naposledy působil v Polsku. Nyní se přesouvá ještě blíže k domovu. I to zřejmě způsobilo, že do Nymburka dorazil v dobré náladě.


„Přijel jsem vlakem, protože je to pohodlné a časově rozumné. Nemusel jsem podstoupit kontroly na letišti,“ pochvaloval si Rašid po příjezdu zvolený způsob dopravy. Ačkoliv byl v Česku poprvé, bylo vidět, že nebude mít vůbec žádný problém s aklimatizací na české prostředí.


Neomezuje ho totiž jazyková bariéra. S Rašidem se dá dost dobře mluvit i česky, bude vám rozumět. Je to talent na jazyky, mluví "středoevropsky". „Když jsem hrál v Polsku, naučil jsem se polsky. A čeština, polština a slovenština jsou podobné jazyky,“ vysypal ze sebe vstřícný a příjemný pohodář, který kromě toho ovládá také němčinu a angličtinu.


Rašid se hned po příjezdu vřele přivítal nejen s vedením klubu, ale hlavně také s trenérem Kestutisem Kezurou, pod kterým loni působil v Gdyni. Bylo zkrátka vidět, že k sobě mají blízko a kouč dobře ví, proč si ho k sobě povolal i do Nymburka.


Nová posila si hodně pochvalovala také organizaci svého příjezdu. „Když jsem přijel k angažmá do Turecka, všechno jim strašně dlouho trvalo. Tady to funguje na špičkové úrovni,“ zamlouvalo se Rašidovi, který se tak mohl rovnou převléci v šatně do sportovního a ihned po příjezdu vyrazit za týmem na trénink.

 
vloženo: 23.08.2013 17:06 / přečteno: 8777x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.