REYNOLDS: V TÝMU JE DOBRÁ CHEMIE

REYNOLDS: V TÝMU JE DOBRÁ CHEMIE

Scottie Reynolds je jednou z pěti nových tváří v týmu. Americký rozehrávač byl v Nymburce teprve týden, ale už věděl, že tohle místo se mu bude líbit. Jak po životní, tak i po herní stránce…

Scottie, už jsi tu něco přes týden. Jak se ti zatím v Nymburce líbí a co říkáš na tréninky?

Pracujeme velmi tvrdě. Tréninky jsou hodně intenzivní. Každý má na mysli, co nás v sezoně čeká a jaké jsou naše cíle. Zatím je všechno na nejvyšší úrovni a můžu být jenom spokojený.


Jaký má podle tebe tento tým potenciál?

Myslím, že velmi slušný. Máme dobrou týmovou chemii mimo hřiště a to se samozřejmě přenáší i na palubovku. Také se učíme chápat, co po nás chce kouč.


Co říkáš na kvalitu nových spoluhráčů?

Naše individuality dobře míchají, takže můžeme pracovat jako kolektiv. Máme své podkošové hráče, střelce a ty, co jsou hodně šikovní s míčem. Tým je dobře poskládaný a pokud vydržíme pohromadě, můžeme být opravdu efektivní.


Včetně tebe přišlo zatím pět nových cizinců do týmu, ale jádro týmu zůstává české. Jak se ti spolupracuje s českými kluky v kabině?

Jsou opravdu dobří, ale myslím si, že je to víc o systému a o tom, co chce kouč od každého z nás. Nemyslím si, že je tak důležité, odkud kdo z nás je. Když budeme fungovat jako tým a budeme úspěšní, znamená to, že jsme byli úspěšní i jako jednotlivci, ale to až v druhé řadě.


Jak bys porovnal přípravu v Česku a v Itálii, kde jsi naposledy hrál?

Pro mě je to těžké rozsoudit, protože loni v Brindisi jsem přípravu vynechal kvůli zranění. Tady v Nymburce je to ale pod koučem Kemzurou hodně intenzivní a myslím, že nám to později v sezoně hodně pomůže.


Jak se ti spolupracuje s koučem Kestutisem Kemzurou?

Líbí se mi jeho způsob basketbalového myšlení. Pokaždé, když vstoupíme na hřiště, je to příležitost, jak se zlepšit. Neustále se snaží posouvat tým dopředu. Není to ale jenom o dřině, snaží se, aby nás to také bavilo. Věřím, že v takovém prosinci, lednu, kdy se bude lámat sezona, budeme pod jeho vedením už na takové úrovni, abychom se mohli měřit úplně s každým, s kým se utkáme.


Rychle se blíží přípravné zápasy, ty soutěžní nejsou také daleko. Pociťuješ už nějakou narůstající rivalitu, boj o pozici v kádru, nebo se tohle neřeší?

Každý samozřejmě doufá, že bude hrát co nejvíc, ale tvrdě musíme bojovat hlavně proti soupeřům, nikoliv mezi sebou. Když hrajeme na tréninku pět na pět, nedáváme si sice nic zadarmo, ale myslím, že všichni chápou, že se potřebujeme navzájem k tomu, abychom vytvořili skvělý tým a byli v nadcházející sezoně úspěšní.


Je něco, co tě tu překvapilo?

Nic zásadního. Jsem stále mladý a už jsem hrál na různých místech, takže nemám problém se přizpůsobit. Příjemně mě překvapila třeba atmosféra ve městě. Nymburk je unikátní a klidné místo, což mám rád.


Co dalšího tě tu zaujalo?

Zatím jsem tu jenom týden, ale myslím, že po životní stránce tu budu spokojený. Jak už jsem řekl, líbí se mi atmosféra Nymburka. Je to trochu stranou od velkého města, jako je Praha, kam se ale zároveň můžu podívat, když bude trochu času. Vyhovuje mi to a myslím, že se tu budu moci ideálně soustředit na basketbal, což je velká výhoda.

 
vloženo: 26.08.2013 17:39 / přečteno: 8512x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.