PŘILETĚLA PRVNÍ POSILA

PŘILETĚLA PRVNÍ POSILA

Ve středu vpodvečer přijel do Nymburka Dylan Page – nová posila do podkošového prostoru.

Po více než desetihodinové cestě z Chicaga přes Dublin do Prahy přiletěl s celou rodinou a nepůsobil ani příliš unaveně. „Já jsem v pohodě, ale náš půlroční syn po celou dobu letu nespal,“ dodal k cestováním útrapám Dylan.

Po příjezdu do Sportovního centra, přivítání s většinou vrcholných představitelů klubu a základních administrativních procedurách, se Dylan na chvíli potkal také s trenérem Kemzurou.

Dylan Page je po Rado Rančíkovi druhým zahraničním hráčem, který do Nymburka přijel. Zatímco Rado nováčkem v našem týmu není, Dylan bude se lvem na prsou startovat poprvé.

Ovšem pro Dylana to první seznámení s českým basketbalem není, dokonce byl dvakrát v Česku „pracovně“. „V sezoně 2011/12, když jsem hrál ve Francii za Roanne Basket, byl jsem v Pardubicích a Prostějově“, vysvětlil Page. Všechny tři týmy se totiž utkaly v základní skupině poháru EuroChallenge.

Teď je v Nymburce a s tím samozřejmě roste i kvalita soupeřů v právě startující sezoně. „Kvalita soupeřů byla jedním z rozhodujících faktorů mého rozhodování o letošním angažmá a krom toho se mi v České republice při dvou krátkých návštěvách líbilo,“ přiznal Dylan.
 
O úrovni Euroligy nebo Eurocupu ví Dylan dost, o VTB lize má jen základní informace: „Vím, že VTB ligu hrají dobré týmy, ale zatím jsem neměl příliš možností se s nimi potkat, a tak úroveň celé soutěže mohu jen předpokládat.“

 
vloženo: 15.08.2013 11:50 / přečteno: 8832x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.