GRZNÁR A THOMPSON NA TESTECH

GRZNÁR A THOMPSON NA TESTECH

Šanci získat místo v týmu desetinásobných českých šampionů mají i dva mladí talentovaní hráči. Na měsíční testy přichází do Nymburka Slovák Richard Grznár (22) a Američan Jonathon Thompson (23).

Grznár (na snímku s číslem 23 v zápase Mattoni NBL) naposledy působil ve slovenském týmu Astrum Levice, který hrál českou Mattoni NBL. Thompson přichází z nejvyšší americké univerzitní ligy NCAA, konkrétně z floridského týmu Rider Broncs. Oba dva jsou rozehrávači, Thompson je navíc využitelný na pozici 2.


187 cm vysoký slovenský reprezentant Grznár svou relativně menší výšku kompenzuje kvalitním výskokem, který mu umožňuje se dobře pohybovat nad obroučkou. Jeho talent se projevuje především na útočné polovině. Umí získat míč a založit nebo sám zakončit rychlý protiútok.


„Je to hráč s velice silnou pravou rukou, který má velmi dobrý vnik do vymezeného prostoru. Jeho dobrý fyzický fond ho předurčuje k celoplošnému basketbalu. Má také velice dobrou historii z hlediska startů v mládežnických kategoriích,“ řekl o Grznárovi sportovní ředitel Nymburka Michal Ježdík.


Grznár poprvé okusil slovenskou nejvyšší soutěž v šestnácti letech v dresu Nitry. O rok později nastupoval v Extralize za Pezinok. Krátce sbíral zkušenosti i v týmu španělské ACB Ligy Fuenlabrada Madrid. Více než dvě sezony pak hrál za Banskou Bystricu.


Podstatnou část minulé sezony strávil v Levici a představil se tak i českým fanouškům. V Mattoni NBL odehrál 25 zápasů s průměrem 9,8 bodů, 3,5 doskoků, 1,7 asistence na zápas. Jeho úspěšnost střelby byla 45,5%, za tři body střílel z úspěšností 39,3%. (další fotografie najdete v galerii ze zápasu proti Levicím)


O pět centimetrů vyšší Thompson se v Nymburce uchází o své první evropské angažmá. Poslední dva roky byl členem základní pětky svého univerzitního týmu s průměrem 13,1 bodu, 3,9 doskoku a 3,1 asistence za zápas.


„Z různých důvodů hledáme hladového hráče, kdo přinese do týmu něco speciálního. Thompson je vysoký atletický guard hrající na dvou pozicích, jehož předností je velmi slušná střelba. Věřím, že v Nymburce bude chtít nastartovat úspěšnou profesionální kariéru v Evropě,“ uvedl hlavní kouč Kestutis Kemzura, který si Thompsona v Americe vyhlédl.

 
vloženo: 16.08.2013 12:56 / přečteno: 8983x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.