PŘÍJEMNÁ ZMĚNA

PŘÍJEMNÁ ZMĚNA

První přípravný zápas proti USK za zavřenými dveřmi byl příjemným zpestřením přípravy našich basketbalistů. „Klidně bych si dal ještě jednu čtvrtinu,“ řekl po zápase Tomáš Pomikálek.

Čtyřicet minut dnešního zápasu bylo rozděleno na dvě "utkání" po 20 minutách. Po prvním poločase, který jsme vyhráli 49:27, se tabule vymazala a druhý poločas začínal zase od nuly. V něm jsme tak úspěšní nebyli a s Pražany jsme remizovali 36:36. Proti kompletnímu týmu USK Praha, chybělo našim trenérům do rotace hned šest hráčů. Reprezentační povinnosti plní Benda, Hruban, Houška a Welsch, kvůli lehčímu zranění nemohli nastoupit Rančík a Reynolds. Na výpomoc však byli Hussein Kansou a Martin Kříž, kteří s Nymburkem trénují už delší dobu a také Michal Křemen, který je zatím bez angažmá a od úterý se v Nymburce udržuje ve formě.  

 

V prvním zápase jsme se na úvod střelecky hledali a soupeř vedl už 7:2, když jediný koš zaznamenal efektně Thompson. Poprvé jsme se do vedení dostali na přelomu šesté a sedmé minuty. Především díky trojkové střelbě. Zásluhou Palyzy a Simmonse v útoku jsme první čtvrtinu vyhráli 23:14. První tři minuty druhé čtvrtiny se o body staral výhradně Page (8) a náš počet bodů se postupně dostal až na dvojnásobek soupeřových. Nakonec jsme za výrazného přispění dvouciferných střelců Palyzy, Simmonse a Pageho soupeře přehráli 49:27. „V prvním poločase jsme měli dobrý pohyb míče, vytvářeli jsme si hodně volných trojkových pokusů a ty jsme proměňovali,“ shrnul Tomáš Pomikálek.

 
Ve druhém zápase (nebo poločase?) sice hosté neměli na úvod žádný výrazný náskok, ale ani my jsme si nevytvořili po deseti minutách žádné výrazné vedení. Stejně jako v první i ve druhé části přiváděl Tre Simmons svými individuálními akcemi obránce k zoufalství, ale střelba z dálky nám tolik nevycházela. Dvacet ku sedmnácti skončila první desetiminutovka druhého zápasu. Ještě necelé čtyři minuty před koncem byl náš náskok téměř dvouciferný, ale pak se hosté pomalu začali přibližovat až do konečného vyrovnání 36:36. „Ve druhém poločase to bylo podobné jako v prvním, jen nám docházely síly, neběhali jsme tolik a netrefovali jsme, i když pozice byly dobré. Musíme hrát více dovnitř,“ domnívá se Tomáš Pomikálek. 

Další přípravný zápas odehrajeme už v úterý 3.září od 17:30 proti rakouskému týmu. 

Fotografie najdete zde  
 
vloženo: 31.08.2013 16:12 / aktualizováno: 01.09.2013 07:54 / přečteno: 8716x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.