PRVNÍ TRÉNINK V TIPSPORT ARENĚ

PRVNÍ TRÉNINK V TIPSPORT ARENĚ

Pražskou Tipsport Arenou v Holešovicích po letech zase duněly odrazy míčů od basketbalové palubovky. Ta byla ve slavném chrámu českého sportu nainstalována speciálně kvůli basketbalistům Nymburka. Ti stali vedle hokejistů Sparty a Lva třetím sportovním týmem, který zde bude mít domácí prostředí.

„Je to částečně zavazující pocit. Hala to je velmi příjemná, protože evokuje bohatou a úspěšnou sportovní historii, která se tu během dlouhých desetiletí udála. Ať už to bylo mistrovství Evropy v basketbale, finále Davis Cupu, nebo mistrovství světa v hokeji. A právě tato historie nás zavazuje. Uctívat bychom ji měli i našimi výkony,“ domnívá se sportovní ředitel Nymburka a bývalý basketbalový sparťan Michal Ježdík, který zde sám několik utkání odehrál.

 

Hráči Nymburka ale na rozhlížení moc času neměli. Vstřebávali tu standardní tréninkovou jednotku, kterou jim kouč Kestutis Kemzura naordinoval. A ta je v těchto předsezonních týdnech pořádně intenzivní. Aspoň se v chladném prostředí pořádně zahřáli.

 

„Je tu trošku zima, to si musíme přiznat, ale na to bychom měli být zvyklí z Pardubic. Chce to pořádný strečink a nic nepodcenit. Mně se ta hala líbí. Je hodně útulná a doufám, že sem přilákáme víc diváků na evropské soutěže, než se nám to „dařilo“ v Pardubicích. Bylo sice fajn, když na některé zápasy přišlo dva a půl až tři tisíce diváků, ale co si budeme povídat, očekávali jsme trochu víc. Tak snad se to povede v tady,“ přeje si Lukáš Palyza.

 

Kromě chladného klimatu to sem tam někomu také uklouzlo na mokré palubovce. „Je to standardní hokejová hala, kde se musí vychytat takové drobnosti, jako aby se tu nepotila palubovka, když se bude topit a podobně. Není ale důvod k obavám, zatím jsme vždycky všechny problémy vyřešili ve všech halách, kde jsme měli domácí prostředí,“ ujišťoval Michal Ježdík, že není důvod k obavám.

 

Nutno dodat, že Tipsport Areně palubovka slušela a nymburští basketbalisté se na ní podle svých slov budou cítit stejně dobře, jako hokejisté Lva i Sparty na ledě. „Myslím si, že vstup Sportovního holdingu Praha do našeho klubu byl dobrý krok. Hokejisté mají celorepublikový  ohlas a nám to může jedině pomoc, protože patříme do společenství velkých týmů. Už nebudeme bráni jen jako klub z menšího města. Věřím, že naše zápasy do této haly přitáhnou hodně lidí a že budou divácky i marketinkově zajímavé,“ dodal Lukáš.


Fotografie z prvního tréninku v Tisport Areně najdete zde  

a podívat se můžete také na fotografie z pondělního tréninku v Nymburce zde  

 
vloženo: 29.08.2013 23:46 / aktualizováno: 30.08.2013 13:32 / přečteno: 9183x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.