RYTÍŘI V NYMBURCE

RYTÍŘI V NYMBURCE

V úterý 3.září od půl šesté sehrajeme ve Sportovním centru druhý přípravný zápas. Soupeřem nám budou rakouští Rytíři z města Güssing.

Týmy alpské země nebývají našim soupeřem tak často, přesto jsme proti klubům z Rakouska sehráli už devět především přípravných zápasů. Jediným týmem z Rakouska, se kterým jsme změřili síly v mistrovském utkání, byl Swans Gmunden a to v sezoně 2005/06 v poháru FIBA EuroCup. Oba zápasy jsme vyhráli (85:76 a 81:78), stejně tak jako další dva přípravné se stejným soupeřem (66:45 a 105:81).

 

Úplně prvním rakouským soupeřem byl Panthers Fürstenfeld. Utkání jsme sehráli 1.září 2002 a zvítězili jsme 95:80. Dva přípravné zápasy jsme odehráli také s WBC Wels a to v roce 2006 (90:60) a 2008 (76:63). Pouze dvakrát byl tým z Rakouska v zápase úspěšnější než my, a to v roce 2011. Cestou na soustředění ve Slovinsku jsme podlehli jak týmu Arkadia Traiskirchen (73:79) tak týmu Oberwart Gunners (79:90).

 

Náš úterní soupeř přijede ze čtyřtisícového městečka Güssing na jihovýchodě Rakouska jen pár kilometrů od hranic s Maďarskem, kterému vévodí stejnojmenný hrad nad řekou Strem. A právě zde hledejme důvod, proč má klub v názvu Knight (Rytíř). „S týmem jsem v kontaktu přes asistenta trenéra Daniela Müllnera, který je frekventantem kurzu pro trenéry pořádaný FIBA Europe,“ vysvětlil sportovní ředitel Michal Ježdík a dodal: „Celek Knights přijal naši nabídku odehrát přípravný zápas v Nymburce. Chtěli jsme první dva zápasy odehrát v domácím prostředí a tento tým do naší koncepce dobře zapadl.“

 

Güssinger Knights startují v nejvyšší rakouské soutěži od roku 2007, ale teprve v posledních dvou letech se probojovali do play-off. Předloni to bylo ze šestého, vloni ze sedmého místa. Pokaždé je však ve čtvrtfinále vyřadil tým z Kapfenbergu, přestože v obou sériích Knights uhrál jeden resp. dva zápasy.  

 

V minulé sezoně byli na soupisce Güssingu dva cizinci, letos, zdá se, má klub vyšší ambice než vloni. V týmu udrželi dvoumetrového Američana Marcuse Hearda, který byl v sezoně 2012/13 nejlepším střelcem s 13,4 body na zápas a v Güssingu zahájí svou pátou sezonu. Nováčkem je Ricardo Andreotti Bodra, čtyřiadvacetiletý 203 cm vysoký Brazilec s italskými kořeny. O rok mladší a o tři centimetry vyšší novou posilou je Američan Bilal Dixon, který přichází přímo z NCAA. Zkušenosti dodá týmu téměř třicetiletý Srb Nikola Vašić, který prošel kluby ve Španělsku, Rusku, Ukrajině a Srbsku. Jeho 194 centimetrů bude vidět na křídle rakouského týmu.      

 
Přijďte se podívat na nové nymburské posily a povzbudit je ve druhém přípravném zápase 

Na titulním snímku jsou hráči Güssinger Knights při TK na "svém" hradu.
  
 
vloženo: 02.09.2013 02:46 / přečteno: 8917x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.