JE TO CENNÝ SKALP

JE TO CENNÝ SKALP

Bryon Allen - střelecký lídr zápasu proti Banvitu, autor třiatřiceti bodů se posunul mezi střelci Ligy mistrů na 18.místo a o dvě příčky přeskočil střeleckého lídra Banvitu Theodorea.

Bryon Allen - v zápase proti Banvitu
Bryon Allen má v Basketball Champions League nastříleno v deseti zápasech 151 bodů a to ho s průměrem 15,1 zařazuje na osmnácté místo mezi střelci. Více než dvacet bodů nastřílel Medvědům z Dánska (v prvním zápase 25, v druhém doma 35) a nyní Banvitu (v prvním utkání dal jen pět). Dvouciferným střelcem se stal ještě třikrát. Sedmnáct bodů zapsal v Monaku, 14 dal doma Heliosu a deset Arisu. Úspěšnost střelby za dva body má lehce nad 50% a z trojky 30,4%. V utkání proti Banvitu byl v obou těchto statistických údajích vysoko nad svým průměrem (64,3% | 50%). V úterý, jak se říká, by proměnil i střelu ze šatny.  
 

Bryone, bylo to tvoje největší vítězství tady v Nymburce?

Ano, jednoznačně nejcennější vítězství! Porazili jsme lídra základní skupiny Ligy mistrů a tým, který se málem kvalifikoval do Euroligy. Je to cenný skalp.

 

Na začátku jsi měl dvě ztráty, střídal jsi. Jak to zapůsobilo na tvou psychiku?

Basketbalový zápas je dlouhá hra, to se nedá brát tak, že na začátku něco zkazíš a už to nejde napravit. Basketbal je zápas, kde chyby nejsou ničím výjimečným, mohou se přihodit. Já jsem i navzdory těm dvěma ztrátám uvnitř cítil, že mi to půjde.

 

Kde se naše vítězství zrodilo?

Jednoznačně v defenzívě. Hráli jsme agresivní obranu, od samého začátku, bylo patrné, že se na obranu dnes budeme opravdu soustředit. Zpočátku se nám dařilo zastavit soupeře na nízkém skóre a to rozhodlo.


Bryon Allen - v utkání proti Banvitu 
Bryon na zemi po úspěšné trojce s faulem

Jak se cítíš jako střelec 33 bodů?

Je to prima pocit, ale já moc nechci hodnotit svůj individuální výkon. Dneska jsme chtěli jako tým vyhrát a dát bodů více než dá soupeř. Moje body pro mě osobně nejsou podstatné, i když jsem samozřejmě rád, že jsem mohl týmu pomoci.

 

Poslední předvánoční zápasy bývají trochu náročnější na soustředění. Neutíkaly myšlenky na cestu domů?  

Jasně, domů se těším (hned se mu zajiskřilo v očích), ale vím, že letadlo letí až po zápase a s pocitem vítězství bude let mnohem příjemnější než s prohrou. Moje práce je hrát basketbal a pak teprve myslet na zábavu (smích). Na utkání jsem se soustředil a tím, že jsme stále vedli, bylo snadnější se koncentrovat jen a pouze na utkání.

 
Bryon Allen - v zápase proti Banvitu

Domníváš se, že to je vítězství, kterým jsme si zajistili postup?

Ano, zdá se, že to byl důležitý krok. Získali jsme body nad silným týmem a to se počítá. Po Novém roce nemůžeme pochopitelně nic vypustit a degradovat tuto výhru. Zkrátka, ještě není konec základní skupiny, ještě máme čtyři zápasy, ale cesta, po které jsme se vydali, je správná.

 

Je možné po tomto zápase myslet i na první místo ve skupině?

Nic není nemožné. Ale pojďme zápas od zápasu, soustřeďme se na obranu. Pokud budeme v obraně stejně dobří jako dnes, může se stát cokoliv.
 
vloženo: 22.12.2016 02:30 / přečteno: 7834x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.