MISTŘI ŠKOLÁM 2

MISTŘI ŠKOLÁM 2

Čtvrteční rekordní odpoledne dostalo do nymburské haly 936 žáků základních škol a jejich podpora přispěla k nezapomenutelnému zážitku pro všechny hráče i realizační týmy obou soupeřů. Prostě akce „Mistři školám“ se povedla.


Akce, která se ideově zrodila v hlavě Ladislava Sokolovského, jenž v Nymburce nejen hrát basketbal, ale také zde zapouští své kořeny, se připravovala zhruba měsíc. Kromě zajištění hlavního partnera utkání Rodinného parku Mirakulum, agentury Dobrý den z Pelhřimova pro zápis do Knihy rekordů a kuriozit, zabrala velkou porci minut i komunikace s řediteli základních škol v Nymburce. Sluší na tomto místě pochválit všechny ředitele škol za vstřícný postoj při pomoci zorganizovat tuto akci.


Necelý týden před utkáním se ještě vydali tři hráči pozvat všechny žáky do jednotlivých škol. Jejich návštěva se také odrazila na některých transparentech. U těch ze školy Komenského byl mnohdy uveden Alex Davis, na transparentech ze školy Letců R.A.F. to byl zase Petr Benda.


Ještě před utkání se rozdělily sektory, do kterých budou žáci jednotlivých škol usazeni a řešil se také vstup do haly, aby byl plynulý a aby se proudy z jednotlivých škol nepotkávaly. Nakonec vše klapalo jako na drátkách nejen díky přípravě, ale také díky zvládnutí situace jednotlivými vyučujícími, kteří žáky doprovázeli. Velkou zásluhu na tom mají i hráči nymburské akademie, kteří v roli vodičů umísťovali všechny děti na správná místa.


Více než půl hodiny před úvodním rozskokem se o zábavu v hale staral Aleš Matoušek, který s okovanou čepicí a okovaným koženým sáčkem určitě zaujal už na první pohled. Když pak naši hráči vešli na palubovku, v ochozech to jen hučelo. V zápase se v podstatě každý koš Nymburka hlučně oslavil a pokud by náhodou aktivita fandění opadala, přišel Aleš a zase všechny „rozpumprlíkoval“. Kromě nástupu hráčů, se nejhlučněji slavila i dosažená stovka našeho týmu. V času po utkání se ještě „museli“ naši hráči podepisovat nejméně dvacet minut, než je děti pustily do šatny.


Jedním z patronů bylo i město Nymburk. Starosty Tomáše Macha, který provedl i slavnostní rozskok, jsme se na závěr zeptali na pocity a dojmy z akce Mistři školám.


Obrázek

Mně se ta akce opravdu hodně líbila. Je to obrovská osvěta basketbalu nejen v nás v Nymburce, ale i v rámci republi

ky. Chtěl bych moc poděkovat organizátorům, především Láďovi Sokolovskému, za přípravu léto nelehké akce a také skvělému publiku z řad nymburských škol. Byli fantastičtí a já, pokud budu moci nějakou měrou jako starosta k tomu přispět, rád akce tohoto typu podpořím. Budu rád, když podobné události budou pokračovat pravidelně.

Je důležité, aby se děti v Nymburce sžily se sportem. Chceme naplňovat nejen tradice minulé, ale chceme dokázat, že jsme nebyli Městem sportu pouze na jeden rok, kdy jsme toto ocenění od Evropské unie získali. A akce, jako byla tato, k tomu, myslím, výrazně přispějí.


Čekal jste takovou atmosféru?

Musím se přiznat, že nečekal. Pro mě to byl otazník. Nevěděl jsem, kolik dětí tu bude. Úplně mi běhá mráz po zádech, jakou kulisu dokázali tihle žáci prvního stupně vytvořit. Já, pokud mi pracovní povinnosti dovolí, na zápasy A-týmu chodím, ale tohle utkání mělo úplně jiný náboj. Myslím, že i hráči museli být mile překvapení. Pochopitelně v utkání šlo o body do tabulky nejvyšší soutěže, ale pro oba týmy to musel být zážitek, na který dlouho nezapomenou.


Jak těžké bylo vybrat nejlepší transparenty?

Počet transparentů, které se si děti připravily, mě šokoval. Když mě pan Sokolovský oslovil s nabídkou vybírat ty nejlepší, souhlasil jsem, protože jsem si myslel, že každá škola přinese tři, čtyři. Děti ale věnovaly přípravě určitě spoustu času, a proto bych se chtěl trochu omluvit těm, které jsem nevyhlásil jako nejlepší. Mě nepřekvapila jen četnost těch transparentů, ale vtip, který do toho žáci dali. Mě by třeba nenapadlo na papírový transparent připevnit síťku, která představuje síťku basketbalového koše nebo že dokázali do basketbalového míče zakomponovat hradby - symbol Nymburka. To už svědčí o kreativitě žáků.


Obrázek


Vyberme namátkou několik sloganů:

  • Basket je nej, tak ten koš dej. Basket máme rádi, dejte tomu grády!
  • Bojuj a řvi, jako nymburští Lvi.
  • Celá Praha čumí, jak to Nymburk umí.
  • Nymburk proti USKá, to je hra nebeská
  • Držíme vám palce, ať vyhrajete hladce.
  • Nymburk vyhraje. A komu se to nelíbí, ať si loket políbí.
  • Nymburáci jsou nej a se vším si poraděj.
  • Už nemá hlas, vyhrajeme zas a zas. Fandíme vás, co to jde; jsme nejradši, že tu jsme. Fandíme vám johoho, Nymburáci do toho.
  • Nymburáci ostří hoši; každý míč jim skončí v koši.  

 
vloženo: 26.11.2018 13:03 / přečteno: 5601x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.