FILIP NA ZKUŠENOU DO KOLÍNA

FILIP NA ZKUŠENOU DO KOLÍNA

Kluby ČEZ Basketball Nymburk a BC Geosan Kolín se dohodly na hostování Filipa Novotného u kolínských Medvědů do konce této sezony.

„Po příchodu Petra Šafarčíka se počet hráčů Nymburka zvýšil na třináct a pro Filipa tak logicky ubyde počet minut, které by mohl strávit na palubovce v závěru sezony. Zvolili jsme družstvo Kolína nejen pro geografickou blízkost, ale také proto, že Kolín má před sebou řadu vyrovnaných utkání, ve kterých se určitě najde dostatek příležitostí pro zapojení našeho perspektivního hráče. Pochopitelně budeme jeho výkon bedlivě sledovat,“ řekl k hostování trenér Oren Amiel.

 

Filip Novotný bude kromě zápasů v Kooperativa NBL pokračovat na soupisce nymburského rezervního týmu v první lize, kde patří k výrazným postavám nejen týmu, ale celé prvoligové soutěže. Je desátý nejvytěžovanější hráč první ligy a je zároveň šestým nejlepším střelcem s průměrem přes dvacet bodů na utkání. V letošním ročníku první ligy Filip nastřílel 381 bodů.

 

Filip Novotný přišel do Nymburka v sezoně 2014/15 z východočeského Josefova a nastoupil v květnu do prvních dvou zápasů extraligy kadetů U17. V následujícím roce už pravidelně nastupoval za Nymburk, ač věkem kadet, v extralize juniorů do 19 let. V sezoně 2016/17 přidal k extralize juniorů i první ligu mužů a o rok později k oběma soutěžím přidal i několik zápasů v Kooperativa NBL. Za zmínku stojí, že Filip Novotný byl v minulé sezoně třetím nejlepším střelcem extraligy juniorů U19, celkově dokonce druhým nejproduktivnějším hráčem a s 8,1 doskoky na utkání obsadil v pořadí hráčů extraligy 9.místo.

 
Do Koopeerativa NBL nakoukl Filip Novotný poprvé v minulé sezoně v utkání proti Olomoucku, kdy zaznamenal také své první body, když proměnil jeden ze svých tří trojkových pokusů. V šesti utkáních celkem odehrál necelé čtyři minuty na zápas. V letošní sezoně se jeho pobyt na palubovce více než zdvojnásobil a také se Filip dokázal častěji prosadit. V 16 utkáních to bylo průměrně na deset a půl minuty, které využil ke skórování 38 bodů a třicetkrát získal míč při obranném nebo útočném doskoku. Jeho nejpovedenějším zápasem byl souboj s USK Praha, kde zaznamenal 12 bodů. Osm doskoků si zase připsal v zápase proti Ostravě. 
 
vloženo: 01.03.2019 09:45 / přečteno: 5423x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.