NASÁLI TEMPO BCL

NASÁLI TEMPO BCL

Dnes restartujeme pravidelný zápasový rytmus po reprezentační přestávce utkáním proti Opavě. O nadcházejícím zápase jsme si chvíli povídali s Vojtěchem Hrubanem.

Všichni předpokládají, že po tom, co Opava přestane hrát Ligu mistrů, bude stoupat jejich výkon. Očekáváš tedy nejtěžší zápas skupiny A1?

Bude hodně záležet na tom, jak se soupeř dal za uplynulých 14 dní do kupy a v jaké sestavě přijede. Hodně bude ovlivňovat zápas, zda bude moct nastoupit Kuba Šířa a Martin Gniadek … a pak už je to jen na nás. Pokud odevzdáme standard, neměli bychom mít problémy. Myslím, že teď po čtrnácti dnech trénovaní budou mít všichni zase do basketu chuť.

 
Co říkáš postavení Opavy v tabulce KNBL?

Opava nemá tým na to, na jakém místě figuruje. Určitě družstvo z Opavy není radno podceňovat. Konečně je to finalista Českého poháru a to také o něčem svědčí. Na nich je jen vidět, že je Liga mistrů sežvýkala a vyplivla.

 

V jakém stavu je vyplivla?
Až se dostanou z únavy a vykřešou ze zranění, tedy pro příští sezonu, budou na tom daleko lépe. Zahráli si dobrý basket, proti dobrým soupeřům, nasáli tempo Champions League. Pokud to hráči dokáží nějak převést do své hry, to co viděli, půjdou jednoznačně nahoru. Chvíli to ale trvá, není to tak, že skončí liga mistrů a lusknutím prstu je tady jiný tým.

 

Jak moc jim reprezentační pauza pomohla? Na rozdíl od nás byli na přípravu kompletní.

Myslím, že jim pauza pomohla. Od té poslední nic podobného nezažili. Určitě se vrátí jako lepší tým. Myslím, že teď začnou vyhrávat.

 
Jak je možné, že finalista ČP je až sedmý?

V době, kdy hráli Champions League, prohráli spoustu zápasů s týmy, které byly pod nimi a prohrávali i doma, což v jejich případě není časté. Toto je v tabulce, která je od druhého místa hodně vyrovnaná, sráželo níž a níž. I když dokázali porazit lepší týmy, nejvíce jim chyběla vyrovnanost  výkonů. To je to hlavní, proč jsou na sedmém místě.

 

Udrží sedmé místo nebo padnou na osmé nebo půjdou nahoru?

Podle mě budou útočit na šesté, i když je tam poměrně velký odstup. Nejvíce to záleží na tom, jak se jim budou vracet zranění hráči.

 
Co je typické pro hru Opavy?

Je charakterizuje tzv. „small ball“ tedy hra bez klasické pětky. Možná jsou první v lize, kdo to tak zavedl (úsměv). Dlouho hrají spolu a dobře se znají a výborně znají systém, kterým hrají a ten systém jim funguje, a proto mu věří. V Lize mistrů vyhráli nějaké zápasy a já si myslím, že spousta týmů, které jsou v NBL nad nimi by to v letošní sezoně ani nedokázalo. 

 
Jak moc jim chybí Jakub Šiřina?

Kdyby nehrál jenom Šířa, tak se to nahradit dá. Je to stále jejich motor, on je ten základ týmu, který tam hraje dlouho. V každém zápase, ve kterém nenastoupí, je znát… snad jen s výjimkou zápasů proti nám. I on to ví, že proti Nymburku obvykle nezahraje svůj nejlepší zápas.

 

V Českém poháru jsi nešťastně zasáhl Luďka Jurečku a způsobil mu zlomeninu jařmové kosti. Jak si na ten moment vzpomínáš? 

Byl to trochu nešťastný pohyb od nás obou. Čekali jsme od sebe navzájem jiný pohyb a můj loket ho trefil s milimetrovou přesností. Kdyby to člověk, hypoteticky, chtěl, tak se nikdy netrefí tak přesně. Mně osobně to hrozně mrzí, hned jsem mu po zápase volal. Je to nepříjemné, ale bohužel vrátit se ten moment nedá. Je mi jasné, že při zápase v Opavě budu za vraha (trpký úsměv).

 
Jak moc chybí Opavě právě Luděk Jurečka?

Lery je jejich žolík nebo karta poslední záchrany, když Opava prohrává. On dokáže s naprostým klidem během minuty proměnit tři trojky a ani se u toho nezapotí. Tím svůj tým vrátí do zápasu.

 

Pro nás teď zápasy ztrácejí z hlediska tabulky význam…

Ano, ale jen z důvodu posunu v umístění. My si však chceme udržet stále stejně vysoký level naší hry. Utkání si chceme užít a jen těžko se dá užít prohraný zápas (úsměv). Bude jedině dobře, když rozložíme minuty a do hry se zapojí v dobré minutáži i nový hráč (Petr šafarčík - pozn.).

 
Jaký očekáváš výsledek?
Tipoval bych plus 35. Ale ne ať podle toho tipuje nějaký sázkař (úsměv) !!
 
vloženo: 28.02.2019 10:42 / přečteno: 5605x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.