PŘIJĎTE NA ZÁPAS

PŘIJĎTE NA ZÁPAS

Bez kvalitního basketbalu nemusíte zůstat ani o víkendu, stačí zajít do Komendy a zafandit si extraligovým juniorům.

Junioři do 19 let pod vedením čerstvého držitele nejvyšší trenérské licence A Pavla Beneše dokončili základní část, o víkendu před nimi stojí prubířský kámen prvního kola play-off. Vítězství v sérii hrané na tři vítězné zápasy jim zajistí vstupenku do závěrečného turnaje Final 4.

V minulé sezoně postupovali naši hráči z druhého místa a čtvrtfinále odehráli proti BC Vysočina. Po třech poměrně vyrovnaných zápasech se nakonec naši junioři do závěrečného turnaje probojovali. I v minulé sezoně byl ve hře jako soupeř Sokol Písek, ale nakonec basketbalisté od Otavy skončili na šestém místě byť měli rozdíl celkového skóre horší než sedmá Vysočina.

Sršni z Písku jsou totiž poměrně nepříjemným soupeřem. „Narazili jsme na jednoho z nejsilnějších soupeřů druhé čtyřky, který je znám nepříjemným herním stylem, kdy celých 40 minut hraje různé druhy zónové obrany,“ přemítá Pavel Beneš.  

Naši junioři se na utkání poctivě připravovali celý týden. „Hráči jsou připraveni po taktické i fyzické stránce. Jak se nám to povedlo, budete moci sledovat v sobotu a neděli na palubovce,“ hlásí trenér Beneš.

Na první pohled by se zdálo, že vítězství v sérii a postup do Final Four je měřítkem úspěchu a neúspěchu týmu, ale kouč juniorů to nevidí tak černobíle. „U mládežnických kategorií musíme rozlišovat týmové a individuální hodnocení sezony. Pro týmové cíle je pro úspěch v čtvrtfinálové sérii stěžejním počinem. V druhé rovině je třeba hodnotit posun hráče v individuálních herních činnostech a dovednostech a toto měřítko není zcela závislé na postupu do Final Four,“ rozlišuje Pavel Beneš.

My, jako správní fanoušci, věříme, že se výběru juniorů do 19 let podaří splnit cíle oba a využít zlepšujících se kvalit jednotlivých hráčů k postupu do finálového turnaje Mistrovství ČR 2013. 

 
vloženo: 22.03.2013 15:09 / přečteno: 8871x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.