KRIMI V NORIMBERKU

KRIMI V NORIMBERKU

Velmi napínavý zápas s dramatickou koncovkou sehráli v pátek večer basketbalisté Nymburka v Norimberku. Ve svém prvním zápase na Sharp Cupu porazili euroligovou Zielonu Goru 80:78 a připsali si tak cenný skalp polského mistra a účastníka nadcházejícího ročníku Euroligy. Stránky pořádajícího Nürnberger Basketball Clubu neváhaly použít pro popis zápasu slovo „krimi“.

Soupeř byl bez tří hráčů reprezentace, Nymburk bez čtyř. Navíc v našem týmu mají reprezentanti podstatnější roli než v polském, takže jsme byli v tomto ohledu papírově v mírné nevýhodě. Dařilo se nám v celoplošné obraně, kde jsme získali 5 míčů. V útoku se nám dařila hra přes podkošové hráče Rančíka s Pagem, jejichž hra byla pestrá. Zakončovali jak z pod koše, tak i střelbou z dálky za tři body (Page 4/6).


Za tři to dobře pálilo i Simmonsovi (3/4). Celkově byla naše hra pestřejší než předváděla Zielona Gora. Vysoké tempo zápasu jsme drželi častým střídáním. Kouč Kemzura dal šanci všem hráčům (Nejvíce minut Reynolds – 30, nejméně Kříž – 10, Palyza, Pomikálek 14, Křemen 17, další kolem 20).


Oba týmy promarňovaly v závěrečné čtvrtině mnoho dobrých příležitostí. Tři minuty před koncem proměnil Scottie Reynolds oba trestné hody a Nymburk po nich vedl 76:73. Budoucí konečný stav 80:78 svítil na tabuli už 20 vteřin před koncem, ale podařilo se nám poslední útok Poláků odvrátit. Zrodila se tak cenná výhra v prvním opravdu ostrém měření letošní sezony.


„Dobrá výhra na začátek turnaje proti soupeři, který bude působit v soutěži, do které bychom se chtěli také dostat. Ale jsme teprve na začátku a je ještě stále co zlepšovat,“ řekl po zápase hlavní kouč Nymburka Kestutis Kemzura.


„Je výborné, že pokračujeme ve vítězné sérii,“ těšilo po třech vyhraných zápasech v přípravě rozehrávače Scottieho Reynoldse.


Na turnaji je s týmem také Michal Ježdík, který porovnal poslední výsledek s loňskou přípravou se sejným soupeřem. „Loni jsme z obou přípravných zápasů se Zielonou Gorou odcházeli jako zbití psi. Letos oba týmy vstoupily do stejné řeky s novými sestavami a my jsme byli mnohem úspěšnější. Doufáme, že se od tohoto výsledku odpíchneme stejným směrem, který loni nabrala Zielona Gora,“ naznačil sportovní ředitel Nymburka.


“Je znát velký počet nových hráčů a nová trenérská sestava. Vše si sedá, hráči poznávají silné stránky spoluhráčů, poznávají koncept a tlak, který na ně trenér vyvíjí “Rezervy vidím v lepším pohybu míče, v minimalizaci hloupých ztrát, v ještě větší snaze po deny defence a lepším využití faulů k zastavení rychlého protiútoku soupeře,” popsal Michal Ježdík probíhající procesy v týmu.


Důležitou výhru pro sebevědomí Nymburka viděli na vlastní oči také naše týmy U16 a U19, kteří po zápase pokračovali na svoje soustředění do Bambergu. Dospělý výběr zůstává v Norimberku. Kde ho v sobotu ve 20:00 čeká druhý zápas turnaje proti domácím basketbalistům. Ti v pátek podlehli bundesligovým Artland Dragons 77:89.


Body:

Nymburk: Rančík, Page 20, Simmons 13, Mahalbašič 7, Reynolds, Palyza je 5., Kříž, Thompson, Pomikálek 3, Křemen 0.

Zielona Gora: Eyenga 23, Barlow 13, Robinson 10, Guinn, Cesnauskis 7, Kucharek 6, Chanas 5, Brackins 4, Cel 3, Sroka, Oliver 0.

 

Doskok:
Nymburk: Rančík 4, 
Zielona Gora: Eyenga 6


Asistence:

Nymburk : Reynolds 4


Trojky Nymburka: 9/20


Trestné hody Nymburka: 23/30


 
vloženo: 07.09.2013 11:18 / přečteno: 9258x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.