REPREZENTACE ZVOLILA NYMBURK

REPREZENTACE ZVOLILA NYMBURK

Téměř čtyři měsíce od jmenování koučem reprezentace představil Ronen Ginzburg ve čtvrtek na tiskové konferenci v Praze všechny důležité novinky v týmu před letní kvalifikací o mistrovství Evropy. Ta bude mít výraznou nymburskou stopu. Všechny domácí zápasy se odehrají ve Sportovním centru.

To je dobrá zpráva především pro nymburské fanoušky a početnou enklávu hráčů z kádru desetinásobného mistra, kteří se pravděpodobně v reprezentaci objeví. „Pro nás je to jedině dobře. V podstatě budeme doma. Pro hráče z Moravy to bude asi složitější, ale my z Nymburka máme radost. Pro nás je to nejjednodušší řešení,“ uvedl Vojtěch Hruban.


„Chtěli jsme místo, kde by mohl tým po celou dobu trénovat, které by bylo dostupné pro fanoušky a hráči se v něm cítili dobře,“ jmenoval důvody výběru manažer reprezentace Michal Šob. Podle něj měly zásadní váhu také požadavky FIBA Europe. Dostupnost do 100 km od letiště tak předem zavrhla další zvažované varianty. Reálně připadalo do úvahy už jen Brno s tím, že by se létalo přes Vídeň, ale to neumožňovala zase kolize s volejbalovým MS juniorů.


Nymburská hala bude pro potřeby kvalifikace upravená. Především i za druhým košem vyroste montovaná tribuna, takže kapacita naroste na požadavkům vyhovujících 1400 diváků. „Chtěli jsme mít plnou halu a skutečné domácí prostředí a ne hrát v době letních dovolených před poloprázdnými tribunami,“ vysvětlil Šob další argument, který rozhodoval pro Nymburk na úkor velkých arén.


Další velkou novinkou s nymburskou stopou je obsazení postu vedoucího mužstva. Ginzburgovu nabídku na toto místo přijal stále ještě hráčsky aktivní Radek Nečas, dlouholetá opora Nymburka i reprezentace, momentálně působící v Prostějově.


„Všichni jsme to přivítali. Je to ten správný člověk na propojení hráčů a realizačního týmu. Je to velký srandista a bude dělat tu správnou atmosféru,“ ví dobře Vojta, ještě loňský spoluhráč Nečase v Nymburce. „Je velmi důležité, a v tom jsme se shodli i s dalšími zástupci vedení ČBF, aby u reprezentace pracovali hráči, kteří v ní dříve působili. Dávají dobrý příklad těm mladším,“ uvedl Ginzburg.


Ten také oznámil jména svých asistentů. Jedním z nich je svitavský kouč Lubomír Růžička a tím druhým, a to je další reprezentační vklad Nymburka, je Pavel Beneš, devítinásobný český mistr, bývalý reprezentant a nyní trenér nymburské juniorky.


Reprezentace sehraje v přípravě devět zápasů. Nejprve s Rakouskem (12. července v St. Pöltenu), pak dvakrát s Polskem (18. a 19. července ve Walbrzychu a Lubinu) a dvakrát s Nizozemskem (2. a 3. srpna v Nymburce). Před prvním zápasem s Nizozemskem pojede na mezinárodní turnaj do Krasnodaru (23. - 27. července), kde sehraje čtyři utkání včetně duelu s Ruskem.

 
vloženo: 20.03.2014 19:36 / přečteno: 8406x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.