PRVNÍ VÝHRA VE ZREČE

PRVNÍ VÝHRA VE ZREČE

Ve svém prvním zápase na soustředění ve slovinském Zreče Nymburk ve čtvrtek porazil Rogašku vysoko 103:69 a vyhrál tak i druhé přípravné utkání v nové sezoně. Do zápasu nezasáhli pro lehčí zranění dvě americké posily Chris Burns a Derek Raivio.

Kouč Kestutis Kemzura poslal na palubovku základní pětku ve složení Washington, Hruban, Pomikálek, Rančík a Benda. Zápas zahájily dvě rychlé trojky na obou stranách. Tu nymburskou posílal Vojta Hruban. Hodně nepříjemný byl pro soupeře na začátku Darius Washington. Samotnému mu to tam v úvodu sice nepadalo, ale přihrávka pod koš na úplně volného a jak jinak než smečujícího Tomáše Pomikálka byla excelentní. Po další trojce hostů se ale dostala do vedení Rogaška, které se dařilo rychlým pohybem míče rozebírat nymburskou obranu. Ta několikrát zasáhla jen za cenu faulu.


Trenér si vzal time out, aby rostoucí nápor slovinského týmu zastavil. Hráčům se to pak na palubovce povedlo realizovat. Po pěti bodech Tre Simmonse za sebou už zase vedl Nymburk. Svojí trojkou zároveň Tre stanovil skóre po první čtvrtině na 23:20.


V druhé části se poprvé v nymburském dresu ukázal na palubovce Luboš Bartoň. Zahájil faulem na úspěšného střelce soupeře, který svůj koš potvrdil šestkou. Sám se prosadil o chvíli později trefenou trojkou. Po rychlém zisku míče ho okamžitě následoval z rohu opět Tre Simmons a Nymburk z vyrovnaného stavu během pěti vteřin utekl o šest bodů. Vedení pak pomohly držet tři akce zakončené Radem Rančíkem. Jedna z pod koše, druhá střelou z dálky a třetí po zisku míče Jiřího Welsche a jeho následném dlouhém pasu. Už předtím Nymburk výrazně zlepšil obranu, což byl základ rodícího se náskoku. V poločase vedl tým v červených dresech 52:39.


I po přestávce pokračoval Nymburk v náporu. Stále se zlepšoval ve všech herních činnostech, a i když bylo vidět, že se jedná teprve o druhý zápas sezony, Rogašku přehrával jak v útoku, tak v obraně. Kouč rovnoměrně zatěžoval všechny hráče, proto si téměř každý užil svoje chvíle.


Postupem času se odhodlání soupeře vzdorovat drobilo a chvílemi přerůstalo ve frustraci. Nymburk ale fauly většinou trestal. Za zápas proměnil také celkem sedm trojkových pokusů a v klidu si dokráčel pro druhé vítězství v přípravě.


Body NBK: Simmons 20, Rančík 14, Bartoň, 13, Hruban a Stutz 11, Washington 9, Houška 7, Benda a Welsch 5, Pomikálek a Kříž 4.


Trestné hody 33/26.

 
vloženo: 04.09.2014 22:24 / přečteno: 8705x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.