VYSOKÁ VÝHRA NAD KRKOU

VYSOKÁ VÝHRA NAD KRKOU

Nymburk porazil na závěr soustředění slovinskou Krku Novo Město vysoko 87:58 a vyhrál tak na letním kempu oba přípravné zápasy.

Kestutis Kemzura poslal do hry základní pětku ve složení Washington, Hruban, Kříž, Benda a Stutz, která od prvních vteřin přistoupila k velmi intenzivnímu pojetí hry. Zápas zahájil na straně Nymburka dvakrát z pod koše Garrett Stutz. Pokaždé se prosadil po vlastním útočném doskoku. Jistá ruka stále neopouští Pavla Houšku, což následně ukázal první trojkou zápasu. Velmi intenzivní byla od začátku i nymburská obrana podpořená doskokem. Výraznějšímu náskoku bránilo jen několik ztrát v útoku. Když se navíc před klaksonem poprvé v zápase trefil za tři body i soupeř, vedl Nymburk po první čtvrtině už jen 19:17.


Úvod druhé části nastartovala osmibodová šňůra Nymburka, který krájel obranu Krky rychlými protiútoky po obranných doskocích. V obraně nepřestával být agresivní, nebál se využívat fauly a vytěžil z toho opět desetibodové vedení. Zápas si užíval Darius Washington, jehož průniky do vymezeného území a asistence soupeř nezachytával. I proto byl poločasový stav 40:30.


Po přestávce Nymburk svůj tlak dále stupňoval. Základ byl položen v neuvadající obranné agresivitě a kvalitním řešením útočných variant, které Kestutis Kemzura celé soustředění s týmem neúnavně nacvičoval. Rozdíl ve skóre rychle narostl přes 20 bodů.


Počínající útlum pramenící z velkého náskoku kouč zastavil time outem, ve kterém hráčům důrazně vysvětloval, že při široké rotaci musí využívat své minuty co nejlépe. Nakonec se narodilo vítězství o 29 bodů, které je proti slovinskému mistru hodně cenné. Kouč Kemzura si po zápase pochvaloval jak předvedený výkon, tak i práci svého týmu během celého soustředění.


Body NBK: Rančík 16, Simmons 14, Stutz 12, Washington 11, Houška 10, Welsch a Hruban 7, Benda 6.


Trestné hody: 14/10


6 trojek NBK

 
vloženo: 06.09.2014 22:42 / přečteno: 8358x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.