V SOBOTU NA NOVO MESTO

V SOBOTU NA NOVO MESTO

Tým o poznání lepší, než předchozí soupeř z Rogašky, čeká na nymburské Lvy v sobotu. Zbraně zkříží se sedminásobným mistrem Slovinska, který na špičce slovinského basketbalu v posledních pěti letech vystřídal Olimpiji Ljubljana.

Rozhodujícím počinem pro stabilitu klubu z Noveho Mesta byl podpis smlouvy s výrobcem léků firmou KRKA v roce 1997. O dva roky později už KRKA Novo Mesto slavila svůj první titul. Pak po dvou finálových účastech v nejvyšší slovinské lize (vždy prohra s Olimpijí) se klub v sezoně 2002/03 opět probojoval až k mistrovskému titulu.


V další sezoně přišel nepříjemný pád a prohra už ve čtvrtfinále s Heliosem (1:2). Ani v dalších třech letech se nepovedlo klubu probojovat do čtyřčlenného play-off slovinské ligy. Až v roce 2008, po třetím místě v základní části, se Krka probojovala do semifinále, ale stejně jako v následujícím roce neuspěla v semifinále proti Heliosu.


Zlom přišel v sezoně 2009/10, kdy Krka nejen postoupila přes Helios ze semifinále, ale také ve finále prorazila do té doby hegemona slovinského basketbalu Olimpiji Ljubljana. Od roku 2010 pak pravidelně svádí KRKA souboj o mistrovský titul s Olimpijí a byť ji vždy tým z hlavního města alespoň jeden zápas sebere, o mistrovský titul se připravit nedá.


KRKA Novo Mesto je osminásobným účastníkem Adriatické ligy. Největšího úspěchu dosáhla hned v první premiérové sezoně v roce 2002, kdy svou účast dotáhla do finále. Na vyšší patra dosáhla ještě v roce 2011, kdy skončila svou pouť až v semifinále. V této sezoně hrál Adriatickou ligu také Nymburk a v obou zápasech výrazně prohrál (77:57, 72:50 pro KRKA).


Sezona 2010/11 byla pro KRKA Novo Mesto významná i tím, že klub zvítězil v poháru EuroChallenge. O rok později v poháru Eurocup s KRKA probojovala do skupiny LAST 16, ale v dalších dvou letech se opět vrátila k poháru EuroChallenge.


V Nymburkem se kromě dvou zápasů v Adriatické lize střetla KRKA ještě dvakrát. V roce 2012 i 2013 vždy v rámci soustředění ve Slovinsku. Ani jednou nebyli domácí úspěšní (54:61, 62:71 pro Nymburk).

 
vloženo: 05.09.2014 18:55 / přečteno: 8469x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.