NA ÚVOD VÝHRA NAD ALBOU

NA ÚVOD VÝHRA NAD ALBOU

Nymburk stále kráčí přípravou vítězně. Ve svém úvodním utkání na turnaji v polském Zhořelci porazil euroligovou Albu Berlín 53:46, když předvedl především v obraně velmi slibný výkon.

Základní pětka ve složení Washington, Welsch, Simmons, Rančík a Benda dlouho držela Berlín na pouhých dvou bodech. Až po více než pěti minutách přidala Alba třetí. Nakonec jich přes intenzivní obranu Nymburka stihla dát za první čtvrtinu jen 7. Ale I tým kouče Kemzury měl problém se prosazovat, soupeř také solidně bránil. Přesto se Nymburk několikrát dostal k rychlému protiútoku a na kontě měl po první části 15 bodů.


Jenže v druhé čtvrtině to byl český zástupce na turnaji, který dlouho vycházel v útoku na prázdno. První body přišly až po téměř šesti minutách. Držel se ale kvalitní obrany a nedovolil Albě dotáhnout se. Když se navíc rozstřílel Tre Simmons, podařilo se Nymburku zase mírně odskočit a v polovině zápasu vedl 24:16. Polští fanoušci jen uznale kývali hlavami, jak málo bodů Nymburk dostal za 20 minut od euroligového soupeře.


Ani třetí čtvrtina neodstartovala velké bodové dostihy. Základ ve hře obou týmů stále ležel v precizní obraně. Na útočných aktivitách byla vidět nerozehranost. Přesto ale Nymburk tu a tam předvedl pohlednou akci. S klaksonem se třeba parádně za tři body trefil opět Tre Simmons a uzavřel skóre třetí části na 39:33.


Menší, než desetibodový náskok si Nymburk udržoval i v poslední desetiminutovce. Když se Berlín přibližoval, přišla důležitá trojka od Rada Rančíka, která dala do koncovky klid. Nakonec se Albu podařilo udržet pod 50 bodů, což je v obraně velmi povzbudivé číslo.


Už v sobotu změří Nymburk síly z dalším euroligovým týmem, když ho čeká domácí PGE Turow Zgorzelec. Zápas začíná v 18:30.


Střelci NBK: Simmons 17 za 3 body 4/7), Washington 12, Rančík 9 (za 3 body 2/3), Welsch 4, Houška a Raivio 3, Pomikálek a Hruban 2, Benda 1.

 
vloženo: 12.09.2014 19:24 / přečteno: 8228x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.