PLÁN PŘÍPRAVY

PLÁN PŘÍPRAVY

Nymburk odtajňuje plán předsezónní přípravy. Do velké míry se podobá tomu loňskému. Nechybí přípravný turnaj v Německu a v Polsku, ani tradiční soustředění ve slovinském lázeňském resortu Terme Zreče.

Kdy se však k přípravě sejde celý tým včetně trenérů, záleží na tom, jak se povede reprezentantům na zářiovém mistrovství Evropy. A to nejen těm českým. Řeč je i o nové letní posile pod košem. Maxime De Zeeuw bude na Eurobasketu 2015 reprezentovat Belgii.


Příprava bude podle sportovního ředitele Michala Ježdíka rozdělena do dvou částí – precampu a hlavní fáze. Precamp je na programu v termínu 19. – 24. srpna. Je určený pro mladší hráče a povedou ho právě Michal Ježdík, dále asistent hlavního kouče Ronena Ginzburga Oren Amiel a také nový izraelský kondiční trenér Guy Gafni. Zhruba ve stejných dnech proběhnou také vstupní lékařské prohlídky všech hráčů, kromě reprezentantů.


Druhá fáze, tedy oficiální příprava, pak začíná 25. srpna v Nymburce prvním večerním tréninkem. V září čeká tým série přípravných zápasů. Kromě utkání s USK Praha a Pardubicemi pojede Nymburk na turnaje do německé Jeny a polského Zhořelce. V Německu čekají na českého šampiona domácí tým, Gotha a bundesligový Braunschweig. Soupeře pro turnaj ve Zhořelci polský organizátor teprve oznámí.


Důvěrně známé prostředí slovinského Zreče v pohoří Rogla očekává výpravu z Nymburka 22. září a rozloučí se s ní o pět dní později. Během soustředění si kromě intenzivních tréninkových jednotek zahrají nymburští i tři přípravné zápasy se slovinskými týmy Rogaška, Laško a Helios Domžale. Po návratu do Nymburka je čeká závěrečná příprava na první zápas VTB ligy.


Podle výsledků na evropském šampionátu se k přípravě na sezonu připojí i reprezentanti. Poslední zápas v základní skupině hrají 10. září. Netají se ale ambicemi na postup. Pak by si Jiří Welsch a spol. svůj pobyt na šampionátu prodloužili. To samé platí i o reprezentačním kouči Ginzburgovi a jeho reprezentačním a zároveň i nymburském asistentovi Lubomírovi Růžičkovi.


„Oba se stejně jako hráči připojí k týmu hned po skončení účasti na mistrovství Evropy“ doplnil Michal Ježdík.


PLÁN PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASŮ

3. září, USK Praha

5. – 6. září, turnaj v Jeně (Německo, soupeři Jena, Gotha a Braunschweig)

12. září, Pardubice

19. – 20. září, turnaj v Turowě (Polsko, soupeři budou oznámeni)

22. – 27. září, soustředění ve Zreče (Slovinsko, soupeři Rogaška, Laško a Domžale)

 
vloženo: 08.08.2015 08:46 / přečteno: 9649x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.