NYMBURK POSILUJE MARTIN PETERKA

NYMBURK POSILUJE MARTIN PETERKA

ČEZ Basketball Nymburk připisuje na soupisku další mladý talent. Vedení dvanáctinásobného českého šampiona se dohodlo na tříleté smlouvě s podkošovým Martinem Peterkou. Dvacetiletý power forward působil v minulé sezoně v USK Praha a sezonu zakončil v prvoligovém Hradci Králové.

Pardubický odchovanec je mnohonásobným českým mládežnickým reprezentantem. Naposledy reprezentoval letos na mistrovství Evropy U20, kde v 10 zápasech zapisoval průměrně 15,7 bodů a 7,8 doskoků, což mu vyneslo nominaci do druhého týmu All Stars. Výrazně na sebe upozornil také na pražském světovém šampionátu U19 v roce 2013, kde byl nejlepším hráčem českého výběru.


„Je to jeden z největších talentů v České republice. Měl jsem možnost ho dobře poznat na soustředění s reprezentací a myslím, že hlavně do budoucna pro nás bude velkým přínosem. I pro něj bude angažmá v Nymburce dobrou zkušeností. Je to výhodné pro obě strany, protože Martin potřebuje basketbalové růst, rozvíjet svůj talent, a my potřebujeme mladé hráče“ řekl k jeho příchodu kouč Nymburka i reprezentace Ronen Ginzburg.


Martin Peterka se před minulou sezonou zkoušel prosadit do nabitého euroligového kádru italského mistra Emporio Armani Milano. Místo minimální šance hrát ale nakonec přijal nabídku na půlroční výpomoc pražskému USK. V 18 zápasech dával průměrně 8,1 bodů a doskakoval 5,1 míčů při střelbě za tři body s úspěšností 31,3%.

 
vloženo: 21.08.2015 20:35 / přečteno: 9646x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.