EVŽEN OPĚT V NYMBURCE

EVŽEN OPĚT V NYMBURCE

Třináctinásobné mistry z Nymburka posílí na rozehrávce Eugene Lawrence, muž, který už dvě medaile z nejvyšší české soutěž má. Tu nejcennější, zlatou, získal v sezoně 2011/12 právě s polabským klubem.

Eugene Lawrence za svou profesionální kariéru nasbíral v Evropě už spoustu zkušeností. V uplynulých sedmi letech prošel pěti týmy: Nitra, Prostějov, Nymburk, Ivano-Frankivsk (Ukrajina – tým Goverla) a Bonn. Nejvíce času, posledních dva a půl roku, strávil v předním německém týmu Telekom Baskets Bonn. Další cenné minuty získával při zápasech evropských pohárů.


Ve všech svých destinacích byl mezi hráči, kteří patřili k základní rotaci. Ve svém posledním působišti v Bonnu odehrál 33 zápasů v Bundeslize a 10 v Eurocupu. V obou soutěžích strávil na palubovce solidních 25 minut na utkání. V Eurocupu měl průměr 10,5 bodů na utkání, v německé lize 8,1 bodů. Vynikajících čísel dosáhl Eugene Lawrence především v počtu asistencí. S průměrem 7,4 finálních přihrávek byl třetím nejlepším v Eurocupu a s průměrem 7,0 v Bundeslize byl dokonce druhým nejlepším.


Eugene byl součástí týmu i v památném roce 2012, kdy Nymburk porazil CSKA Moskva. O rok dříve byl ve finále proti Prostějovu jedním z hráčů, který stál „na druhé straně barikády“ a ve finálové sérii nám zle zatápěl. Evžen dorazí do Nymburka v pátek dopoledne. Zda-li bude schopen odehrát večerní zápas proti Zielone Goře není zatím jisté. Do Slovinska na přípravný kemp už dozajista s týmem odjede.


Ze současných hráčů Nymburka jeho působení pamatují dva hráči. Nymburská stálice Petr Benda a Pavel Pumprla.


„Náš tým potřebuje posílit především na rozehrávce. Myslím, že Eugene je na této pozici tím správným hráčem. Jednak ho dobře známe z jeho působení v Nymburce a víme, že není tím typem hráče, který potřebuje skórovat 25 bodů v každém zápase, ale jeho největší snahou je dělat hráče kolem sebe lepšími. Dokazují to jeho čísla v počtu asistencí. Eugene umí výborně číst hru soupeře a ví, jak kontrolovat průběh hry,“ vyjádřil se pochvalně o staronové posile trenér Ronen Ginzburg.  

 
vloženo: 07.09.2016 09:35 / přečteno: 10541x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.