SLUNETA - SOUPISKOU SILNÝ SOUPEŘ

SLUNETA - SOUPISKOU SILNÝ SOUPEŘ

Do Nymburka se chystá aktuálně šestý tým ligového pořadí Sluneta Ústí nad Labem, který by rád bojoval ve skupině A1. „Nesmíme pohlížet na soupeře přes brýle minulosti, ve středu přijede do Nymburka Ústí sezony 2016/17,“ říká Ronen Ginzburg.

Vedení Slunety Ústí nad Labem složilo zajímavý tým. „Myslím, že fanoušci budou překvapeni, až sem přijede Ústí nad Labem, protože v tomto roce jsou velice silným týmem. Silou soupisky bych je zařadil mezi čtyři nejlepší týmy Kooperativa NBL, mají výborné cizince i české hráče,“ ocenil hráčskou kvalitu trenér Ronen Ginzburg.

 

Na soupisce Ústí najdeme například Luku Igrutinoviče, nejlepšího střelce minulé sezony s průměrem 17,95 bodů na zápas a také Američana Cory Abercrombieho, který si pod kopyty Turů vydupal ocenění druhého nejlepšího střelce sezony 2014/15 za 18,50 bodů na zápas a byl i druhým nejužitečnějším hráčem ligy. Skvělý začátek sezony má za sebou Ladislav Pecka s 42 body aktuálně nejlepší střelec této sezony KNBL, jenž vede i letošní hodnocení užitečnosti. Koeficient užitečnosti 57 mu dokonce stačí na umístění na 4./5. místě v pořadí hráčů od roku 1998. Připomínat zarputilost Pavla Bosáka také není třeba. K tomu Stanley (Standa Votroubek), kterému ani roky neubraly nic z jeho zlaté ručičky trojkových střelců. A pro zajímavost, Standa to má do Nymburka ze všech hráčů nejblíže, bydlí totiž ve Všechlapech.

 

Velký útočný potenciál má Khristian Smith, který ještě ani v jednou letošním zápase nedal méně než 12 bodů a pomáhá tak Ústí mít třetí nejproduktivnější útok v lize (1.Nymburk 95 b/zápas, Prostějov 90,6, Ústí 89,4). Nesmíme zapomínat na Michala Šotnara z Litoměřic, který několik let odehrál v USK, potom rok ve Svitavách (tady byl spoluhráčem Votroubka a Abercrombieho) a rok v Brně. Dlouhán David Šteffel se po operaci zad pomalu vrací do sestavy.

 

„Není snadné vybrat dva nebo tři nejlepší hráče soupeře. Více než polovina soupisky by se dala označit slovy „pozor nebezpečný“. Ústí má v kádru několik hráčů, kteří jsou schopní nastřílet klidně dvacet a více bodů za zápas,“ hodnotí soubor Slunety trenér Ronen Ginzburg.

 

Mohlo by se na první pohled zdát, že souboj s Ústím nemůže být, ve světle předchozích úspěchů proti Pardubicím a Děčínu, nebezpečný. Jenže nymburský kouč je jiného názoru: „Každý zápas je nebezpečný (důrazně). Stačí přijít málo koncentrovaný, mít špatný den... a navíc, jak jsem říkal, soupiska Ústí není horší než soupiska Děčína nebo Pardubic. Pokud budeme hrát podle svých schopností, při veškerém respektu k soupeři, bychom měli v utkání zvítězit.“  

 

Podívejme se ještě na historii vzájemných zápasů. Nymburk se utkal s Ústím celkem osmatřicetkrát, z čehož 36 zápasů bylo v lize a 2 v Českém poháru. Vítězných zápasů bylo 34, porážky zaznamenal Nymburk celkem čtyři, tři v lize a jednu v Českém poháru. Všechny prohry se udály z první sezoně Nymburka v NBL, tedy v sezoně 2000/01.

 

Průměrný rozdíl ve skóre je 24 bodů, ale najdete také zápas, kdy rozdíl dosáhl až na 70 bodů. Stalo se tak 22.3.2008 a Nymburk tehdy vyhrál 133:63. Sto třicet tři nastřílených bodů je třetím nejproduktivnějším útokem od roku 1998.  Stovka padla v 1.minutě čtvrté čtvrtiny a Nymburk měl 9 dvouciferných střelců. V nymburském týmu pamatuje tento zápas jen Petr Benda (11 bodů), na straně ústecké byl v dresu jednak současný generální manažér Tomáš Hrubý a také trenér Antonín Pištěcký.

 

K souboji Nymburka s Ústím se vztahuje ještě jeden rekordní zápas. V něm padlo dohromady 222 bodů, což je čtvrtý nejvyšší počet nastřílených bodů v jednom utkání, které se hrálo bez prodloužení. Utkání třetího března 2001 skončilo za stavu 114:108.

 
Chcete-li vidět, zda se trenér Ronen Ginzburg mýlil, když hovořil o překvapení z hry Ústí, přijďte ve středu do Sportovního centra v Nymburce. Zápas začíná v 18:30.  
 
vloženo: 11.10.2016 20:19 / přečteno: 9971x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.