NOVÝM HRÁČEM BUDE BRACEY WRIGHT

NOVÝM HRÁČEM BUDE BRACEY WRIGHT

Místo na naší soupisce po odchodu AJ Englishe nezůstalo osiřelé dlouho. Vedení klubu se dohodlo na smlouvě s Američanem Bracey WRIGHTEM, který do Nymburka přiletí už o tomto víkendu.

Na rozdíl od Englishe přichází do Nymburka velice zkušený borec. Plným jménem Carl Bracey Arman Wright má ve čtyřiatřiceti letech za sebou celou řádu zajímavých evropských týmů, ale také krátkou zkušenost z NBA, kde v dresu Minesota Timberwolves odehrál v sezoně 2005/06 sedm zápasů s průměrem 8,9 bodů na zápas. Zkraje této sezony zářil jako 4. nejlepší střelec D-League. Ve Florida Flame počastoval koše soupeřů ve 30 zápasech celkem 660 body. V další sezoně odehrál za Minesotu v NBA dalších 19 zápasů s průměrem 3,5 bodů na zápas. 

 

Po evropských palubovkách se Bracey pohybuje od roku 2007 a jeho vstupní bránou na evropský kontinent byl Aris Soluň, v tom roce hrající Euroligu. Wrightových 14,9 bodů na zápas v této nejvyšší evropské klubové soutěži rezonovalo ve Španělsku, a tak se o rok později stal členem týmu Joventut Badalona.

 

Další rok spojil Bracey s Oostende, kam přišel až v lednu 2010 a další rok si jej vybral francouzský účastník ProA ligy Paris-Levallois. Během této sezony odešel do Cedevity Zagreb, kde si vyzkoušel jak EuroCup (2. nejlepší střelec) tak Adriatickou ligu. Právě tato soutěž na Balkánském poloostrově ho přivedla na jeden zápas do Nymburka.

 

V sezoně 2013-14 Braceyho prověřila také VTB liga a to v Rudých křídlech Samara. Stejně tak jako v předcházejících ligách ukazoval především svůj střelecký potenciál. V deseti zápasech VTB ligy měl průměr solidních 14,9 bodů na utkání. V lednu 2014 přestoupil do Hapoelu Jeruzalém, kde strávil 2,5 roku. V sezoně 2014/15 byl čtvrtým nejlepším střelcem Eurocupu s průměrem 17,6 bodů na zápas a jeho působení v tomto izraelském klubu mělo, aniž by to v té době tušil, možná zásadní význam pro jeho angažmá v Nymburce.

 

Z Izraele zamířily kroky Wrighta na dvě sezony do Turecka. V sezoně 2016/17 byl členem klubu Acibadern Universitesi Istanbul, kde ve 43 zápasech nastřílel průměrně 19,3 bodů a v minulé sezoně hrál za Demir Buyukcekmece, se kterým kromě turecké nejvyšší soutěže hájil barvy klubu v FIBA Europe Cupu. I zde patřil k nejvýkonnějším střelcům, v tuctu zápasů nastřílel průměrně 17,8 bodů, což ho vyneslo na 4. místo v pořadí střelců FEC.    

 

Oren Amiel: „Jsme velmi spokojený, že se nám takového hráče podařilo získat. Je to hráč vysoké evropské třídy se mnoha zkušenostmi z evropských pohárů Euroligou počínaje. Trénoval jsem Wrighta v Hapoelu Jeruzalém před čtyřmi roky a mám s ním tedy osobní zkušenost. Je to velice soutěživý hráč, srdcař, který chce každý večer zvítězit. I tím se pochopitelně hodí do sestavy v Nymburce.“ 

 
vloženo: 07.10.2018 14:36 / přečteno: 6291x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.