TISKOVÁ ZPRÁVA O HRÁČSKÉ VÝMĚNĚ

TISKOVÁ ZPRÁVA O HRÁČSKÉ VÝMĚNĚ

Patnáctinásobný mistr ČR a účastník Basketball Champions League ČEZ Basketball Nymburk se rozhodl k další hráčské výměně. Po vzájemné dohodě odchází Kendall Smith a do týmu přijde jiný Američan Michael Myers. Nejedná se o výměnu v pravém slova smyslu, Smith byl hráčem na pozici nižšího křídla, Myers bude operovat v podkošovém prostoru.

Kendall Smith přišel do Nymburka přímo z university CS Northridge a odehrál v české lize 7 zápasů s průměrem 12,4 bodů na zápas a na palubovce strávil průměrně 20 minut. V Basketball Champions League odehrál tři utkání s průměrem 14 minut, 6 bodů, 2,3 doskoků a 1,7 asistencí na zápas. Kendallovi přejeme hodně zdaru v jeho další basketbalové kariéře.  

 

Mike Myers, se kterým podepsal klub smlouvu na dva roky, narostl do výšky 206 centimetrů a svých více než 110 kg převtělil do svalové hmoty. „Mě upoutal pivot Mike Myers. Hráč, který hodně skáče a má ruce jak polovina našeho týmu nohy,“ pronesl Martin Kříž v minulé sezoně před zápasem BCL proti Oostende, kde Myers hrál.

 

Basketbalovou kariéru začal rodák z New Jersey Michael Myers na universitě v Maryland Eastern College v sezoně 2014/15. S necelými 16 body na zápas a více než 7 doskoky na utkání patřil k nejlepším hráčům NCAA a po sezoně byl oceněn cenou Riley Wallace Player of the Year.

 

Sezonu 2015/16, první profesionální, odehrál ve Francii v týmu JSA Bordeaux. Jeho cesta do třetiligového týmu nebyla přímá. Nejprve odehrál 2 zápasy v Helsinkách za Seagulls, pak dva zápasy v Estonsku za AVIS Rapla a teprve v polovině listopadu zamířil do Francie. V zemi galského kohouta byl pátým nejlepším střelcem Bordeaux (16,8 b/z) a čtvrtým nejlepším na doskoku (8,7 d/z).

 

O rok později se stal hráčem týmu z italské druhé ligy Mens Sana 1871 Siena, kde opět dosahoval podobných statistik jako rok před tím ve Francii. Průměrně si zapisoval 16 bodů na zápas a téměř 9 doskoků v každém ze svých 28 zápasů. Minulou sezonu se Mike Myers odehrál za BC Oostende, se kterým se stal jednak vítězem belgického Poháru a také mistrem Belgie. Kromě domácí soutěže startoval s týmem v Basketball Champions League. Dva zápasy odehrál také v FIBA Europe Cupu.

 

„Díky Mikeovi budeme silnější pod košem a budeme díky němu celkově více všestranní. Velice důležité je, že dokáže hrát v našem tempu a díky své postavě je dobře využitelný i v podkošových soubojích,“ vysvětlil benefity nového hráče trenér Oren Amiel. 

 
vloženo: 12.11.2018 08:24 / přečteno: 6007x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.