NENO JE ZPÁTKY V ČECHÁCH

NENO JE ZPÁTKY V ČECHÁCH

Českou basketbalovou reprezentaci povede izraelský trenér, který spojil sedm let svého života s Nymburkem, Ronen Ginzburg. 

Oficiální tisková zpráva ČBF: 

Čeští basketbaloví reprezentanti znají svého nového trenéra. Tým, který na letošním Mistrovství Evropy ve Slovinsku skončil na 13. místě, povede izraelský odborník Ronen Ginzburg. Ten už má s českým prostředím bohaté zkušenosti.
Do kvalifikačních bojů o Eurobasket 2015 sice zbývá ještě více jak tři čtvrtě roku, přesto dnes bylo odtajněno jméno nového hlavního trenéra, který bude s týmem na konci léta usilovat o druhou účast na ME v řadě. „Novým trenérem reprezentace se stává Ronen Ginzburg. Česká basketbalová federace se rozhodla angažovat trenéra národního týmu na plný úvazek,“ prozradil předseda ČBF JUDr. Miroslav Jansta.

Česká reprezentace čekala na jméno svého nového trenéra od konce Eurobasketu, kdy skončila smlouva dosavadnímu lodivodovi Pavlu Budínskému. „Vážíme si jeho práce, kterou během čtyř let v roli hlavního trenéra reprezentace odvedl. Pozvedl tým a dokázal ho z divize B dostat až na mistrovství Evropy. Pavel Budínský je ale v současnosti smluvně vázán v BK Děčín,“ uvedl na adresu Budínského předseda ČBF. „Nyní přichází čas změny celkové koncepce přístupu k reprezentaci mužů, která bude mít trenéra na plný úvazek, stejně jako reprezentace žen. Pro Ronena Ginzburga rozhodly jeho mezinárodní zkušenosti a znalost českého prostředí,“ dodal Jansta.
Angažování trenéra mužského národního týmu na plný úvazek koresponduje se systémovou změnou v ČBF. Ronen Ginzburg nebude pouze trenérem A-týmu reprezentace, ale personálně se zapojí do systému vzdělávání trenérů v České republice.

Ginzburg české prostředí zná velmi dobře. Uznávaný izraelský trenér strávil celkem sedm sezón v ČEZ Basketball Nymburk - nejprve jako asistent svého krajana Muliho Katzurina a po čtyřech letech jako hlavní trenér. Se středočeským klubem tak získal celkem sedm mistrovských titulů, stejný počet českých pohárů, ale i řadu úspěchů a zkušeností na evropské scéně v Eurocupu, Adriatické lize a VTB Lize. Po konci sezóny 2012/13 své angažmá u českého mistra ukončil. 15. listopadu Ginzburgovi skončila smlouva s izraelskou televizí, takže je volný nejen pro českou reprezentaci, ale i pro celý český basketbal.
 
vloženo: 29.11.2013 08:22 / přečteno: 11352x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.