TISKOVÁ KONFERENCE

TISKOVÁ KONFERENCE

V budově generálního ředitelství pojišťovny Kooperativa v Praze, generálního partnera nejvyšší české basketbalové ligy, se konala předsezonní tisková konference. Na jaká témata se na konferenci hovořilo, vám přinášíme v tomto článku.

Na úvod konference označil předseda Asociace ligových klubů Tomáš Kotrč, tři faktory, které zkvalitní českou ligu. „Zásadní rozdíl, a myslím, že to kvalitativně pomůže celé lize, je, že náš mistr z Nymburka odehraje plnohodnotně celou soutěž,“ řekl Kotrč. Jako druhý faktor předseda ALK označil změnu modelu ligy. „Očekáváme, že boj o první šestku bude prestižní a zajímavý,“ podotkl Tomáš Kotrč k systému soutěže. Za třetí prvek k posunu kvality českého basketbalu označil start Nymburka a Pardubic v evropských soutěžích.  „Bude to další zlepšení českého basketbalového prostředí a věřím, že přitáhne i další diváky,“ uzavřel Tomáš Kotrč.

 

Zástupce generálního partnera Kooperativa Jindřich Skrip označil basketbal za sport, který vyhovuje jejich značce. „Basketball je kolektivní sport, který se hraje fair-play,“ řekl a vyjádřil přesvědčení, že se o dalších deset procent podaří zvýšit počet návštěvníků ligových zápasů, kterých vloni přišlo do hal okolo čtvrt miliónu.

 

V dalším příspěvku vysvětlil Zdeněk Ringsmuth proč se přešlo na dvoukolový systém soutěže s nadstavbou a play-off: „Ustoupili jsme od čtyřkolového systému, protože odpadlo 12 střed díky účasti dvou zástupců v evropských pohárech.“ Změny nastaly i v dalším pokračování ligy po nadstavbě A1 a A2. Jednak týmy na devátém až dvanáctém místě budou hrát play-out, o to, kdo se vyhne baráží s dvěma nejlepšími týmy první ligy. Za druhé. První dvě kola vyřazovacích bojů budou hrát na čtyři vítězné zápasy. Za třetí. Finále se bude hrát jen na dvě utkání.  

 

Na konferenci vystoupila také zástupkyně výrobce míčů Molten Alena Léblová. Přestože je míč stejný jako v minulém roce (GL7X), jedna změna je viditelná na první pohled. Podařilo se už ve výrobě do míče zapracovat logo soutěže.  „To je zázrak, protože výrobce to hodně nerad dělá. Na míč dává maximálně loga federací nebo olympijských her,“ řekla hrdě Alena Léblová.  Pak se rozhovor s moderátorem Janem Smetanou stočil na materiál, ze kterého jsou míče vyrobeny. „Materiálem je pravá vepřovice,“ odpověděla Léblová, ale na šprýmařskou otázku, kolik že vepříků je potřeba na výrobu jednoho míče, zatím odpověď neznala. „Do příštího roku zjistím,“ dala si závazek Alena Léblová.

 

Martin Drábek odtajnil datum All Star Game, které se bude konat 29.prosince 2016. „O pořadatelství mají zájem dva kluby,“ nespecifikoval ještě místo konání Drábek. Jasné je, že se opět rozhoří generační souboj mezi Mazáky a Mladými puškami. Martin Drábek také připomněl Kooperativa faktor, který by se měl stát nedílnou součásti poločasových studií TV přenosů a také se krátce zmínil o volbě MVP měsíce.

 

Martin Peterka, PR manažér svazu, oznámil, že televizním přenosům z basketbalu je vyhrazeno pondělí. „O dva přenosy každé pondělí se budou dělit tři sporty,“ řekl Peterka. Na jednom slajdu prezentace také ukázal vizualizaci televizního studia při zápasech Kooperativa NBL. Řeč byla také o nejpovedenějších akcích zařazených do TOP 8. V této oblasti dojde rovněž ke změně. „Každý týden přineseme čtyři až pět nejhezčích akcí z ligových zápasů. Pět dní o nich budou diváci hlasovat. Po měsíci se hlasy sečtou a vyhlásíme osm nejúspěšnější,“ vysvětlil Martin Peterka.

 
Po této oficiální části byly na programu tiskové konference rozhovory s hráči a členy vedení jednotlivých klubů a také fotografování hráčů všech klubů. Jako kulisa pro společnou fotku tuctu hráčů sloužila Praha z výšky 30 metrů a oválný stůl zasedačky titulárního partnera ligy Kooperativa NBL. Fotografovalo se totiž na terase v 9.patře budovy. Od 12 hodin pak Robert Vyklický, rozhodčí a školitel basketbalové federace FIBA, vysvětloval trenérům a zástupcům klubů nové trendy v posuzování nedovolených zákroků.

Fotografie najdete na našem webu ve fotogalerii.
 
vloženo: 22.09.2016 23:59 / přečteno: 9893x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.