VOJTOVA SÁZKA

VOJTOVA SÁZKA

Tisková konference před zahájením Kooperativa NBL moderovaná Janem Smetanou se blížila ke konci, když speaker navrhl Vojtovi Hrubanovi sázku. Náš křídelník hozenou rukavici zvedl.

Protože se, podle svých slov, Honza Smetana považuje za velkého fanouška basketbalu, rozhodl se vsadit s Vojtou Hrubanem. Nejprve se zdálo, že by si to obě strany sázky rozdaly ve střelbě trojek. S tím by Vojta určitě souhlasit, druhá strana však takový nerovný souboj odmítla a přišla s návrhem, že střílet bude jen Vojta a že za základní část promění alespoň třicet trojek.

 

Vojta nejprve skoro urazil. „Třicet trojek za třicet dva zápasů??? To mě trochu podceňuješ…,“ smál se náš hráč. Do hovoru vstoupil ředitel soutěže Zdeněk  Ringsmuth, že zápasů v základní části je pouze dvacet dva. I tak ale Vojta souhlasil. Co je ve hře? Když Vojta třicet trojek nedá, udělá stand-up do basketmánie. „Co je to stand-up,“ pozeptal se Vojta. „To vymyslíme dvě kola před konce základní části,“ mávl rukou Jan Smetana. Jedna strana sázky byla stanovena, tu druhou určil Vojta: „Tak Ty bys nám v jednom zápase nadstavbové části mohl přijet do Nymburka udělat pití a podávat nám ho během zápasu.“ Podání ruky s Honzovým přáním: „Tak aby se ti v základní části trojky nedaří,“ bylo ujednání stvrzeno.   

 

Podívejme se na Vojtovy statistiky ve střelbě trojek. V minulé sezoně, kdy Vojta Hruban odehrál za Nymburk 19 zápasů, nastřílel trojek 29. Tedy promítnuto na 22 utkání, by Vojta splnil a vodonošem by se stal Jan Smetana. O rok dříve to bylo 29 zápasů a 28 trojek, a to bychom se mohli těšit na Vojtův televizní výstup.  Ještě o rok dříve to bylo v 29 zápasech jen 22 trojek. Nutno dodat, že se střelec z Vojty stává až v poslední sezoně.

 

Po večerním tréninku jsme se Vojty Hrubana zeptali, za jak velkou výzvu přijatou sázku považuje.  

Je to zajímavý nápad. Honza asi nevěděl moc ten počet, kdyby uznal těch 30 trojek za 32 zápasů, to by bylo, pokud bych se nezranil (zaťukal na dřevěný stůl), v pohodě. Takhle je to trochu horší, ale myslím, že to je to dám. Věřím, že spíš bude dělat on vodonoše než já něco do televize.

 

Kdy myslíš, že budeš mít splněno?

Těžko říct, když to půjde dobře, tak 30 bych mohl mít za patnáct zápasů.

 

Je pro Tebe sázka motivací, abys třeba vystřelil střelu, kterou bys za jiných okolností nechal být?

V zápase asi ne. Spíše po zápase si člověk řekne, dneska jsem žádnou nedal, tak to bych měl příště přidat. Ale že bych raději zapíchl protiútok na trojce, abych sbíral koše, tak to ne. Ta odměna není zase tak velká, abych takhle přemýšlel.

 
A co ten trest?

Upřímně ani nevím, co se přesně po mě bude chtít, ale nevadí mi to. Já to beru jako legraci. Pokud prohraju, tak to pro mě bude něco zajímavého, něco nového. Spíš jako trest, to bude zpestření…. až prohraju, budu to řešit.

 

Myslíš, že Ti spoluhráči pomohou nebo Tě v tom naopak nechají a nebudou Ti na trojku nahrávat?

Pokud bude šance, tak mi spíš pomůžou. Dneska už říkali, že se těší, až bude Honza Smetana nosit vodu (smích).

 
 
 
vloženo: 23.09.2016 01:47 / přečteno: 10495x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.