ZÁPAS S MBC JSME KONTROLOVALI

ZÁPAS S MBC JSME KONTROLOVALI

V Německu ve Weissenfelsu se před solidně zaplněnými tribunami hrál rychlý basket a v utkání, kde útok převyšoval obranu, jsme zvítězili 94:86, když hlavním střelcem byl Petr Benda s jedenatřiceti body.

Do zápasu dobře vstoupili a během chvíle jsme se ujali vedení kolem pěti bodů. V průběhu zápasu se nám několikrát podařilo vedení navýšit na dvouciferný rozdíl, ale díky hloupým ztrátám jsme nechali soupeře opět náš náskok snížit. Nikdy se však soupeř nepřiblížil na méně než 5 bodů, ale na druhou stranu jsme domácí stále udržovali v naději na vítězství v zápase.

 

Naši hráči se snažili hrát rychle dopředu. Po obranném doskoku, ve kterém jsme Němce o čtyři porazili, rozehrávači po převzetí míče ho posouvali rychle na útočnou polovinu. Tempo basket však s sebou nese i riziko zhoršené obrany, což se projevilo i v tomto utkání. Osmdesát šest obdržených bodů není známkou dobré obrany.

 

V postupném útoku se dařilo rozehrávačům nacházet po clonách Petra Bendu, který se ze střední a krátké vzdálenosti trefoval s vysokou úspěšností. Ze 17 střel minul pouze čtyřikrát, dal i všechny čtyři nařízené trestné hody a připsal si i jednu trojku ze dvou pokusů. Na druhé straně se prosazoval Djordje Drenovac, který hrál na pozici tři/čtyři, ale na svých31 bodů spotřeboval o tři pokusy více než náš čarostřelec Benda.

 

Z individuálních výkonů potěšil smysl pro týmovou hru u Quincyho Diggse, jenž kromě výborného zapojení do rychlého protiútoku, kde využil své rychlé nohy, rozdal podle technického zápasu i 5 asistencí. Škoda, že další čtyři přihrávky, které vedly ke skórování, nebyly zaznamenány. Podle rankingových bodů druhý nejlepší hráč našeho výběru Geno Lawrence zaznamenal 6 asistencí, 5 doskoků a 11 bodů. Progres po zranění ukázal rodák z Weissenfelsu Tomáš Vyoral, který zaznamenal tři trojky ze tří pokusů a k tomu přidal 4 doskoky.

 

Body: Drenovac 31, Hatten a Jones 13, Pantelić 11, Pinkins 9, Gloger 4, Liyanage 3, Stankevicius 2 - Benda 31, Ray 14, Lawrence 11, Diggs a Vyoral 10, Barac 8 (6 doskoků), Mickelson 6, Pumprla 4, střelba za 2 body: 45/25:48/28, trojky: 20/6:20/9, TH: 21/18:15/11, doskoky: 30:34, asistence 17:21, ztráty: 12:13, fauly: 18:17, čtvrtiny: 19:25, 23:21, 21:22, 23:26

 

Další pokračování přípravných zápasů čeká na naše hráče na víkendovém turnaji v Polsku v Toruni, kam už odjede kompletní tým včetně hlavního trenéra a tří reprezentantů Kříže, Peterky a Bohačíka.  

 
 
vloženo: 10.09.2017 03:03 / přečteno: 8250x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.