PROVĚŘÍ NÁS VÁLEČNÍCI ZE SEVERU

PROVĚŘÍ NÁS VÁLEČNÍCI ZE SEVERU

Do Nymburka zamíří Válečníci z Děčína, aby zde ve středu od šesti večer odehráli přípravné utkání nové sezony 2018/19. Pro oba týmy to bude druhý přípravný zápas.

Představovat celek Děčína našim fanouškům je asi zcela zbytečné. V posledních čtyřech letech jsme se potkali třikrát ve finále, jen v minulé sezoně se to Děčínu nepovedlo a skončil dokonce bez medaile. Bude to náš 85. vzájemný zápas!! Ale světe div se, první přípravný, který se hraje v Nymburce. Pokud teď milovník historie a statistik namítne, že se Nymburk a Děčín už jednou v nesoutěžním zápase utkal, má pravdu. Bylo to 8. září LP 2009 a zápas skončil naším vítězstvím 87:73. Ovšem hrálo se v Benátkách nad Jizerou, kde se slavnostně otevírala školní tělocvična na Pražské ulici. Pamětníky tohoto duelu byl na straně Nymburka Petr Benda (13 bodů) a na straně Děčína Tomáš Pomikálek (4 b.). Po devíti letech si oba aktéři mohou souboj zopakovat.

 

Byl u toho také trenér Pavel Budínský. Jak by ne, když u Děčína zahajuje svou 15.sezonu. Patnáctou sezonu mohl zahajovat i Jakub „Kouba“ Houška. Všichni však určitě zaregistrovali, že se před několika dny velkou trachtací rozloučil s kariérou hráče. Díky tomu však trenér Budínský po dlouhých letech samostatného vedení získal svého asistenta. Dlouholetý kapitán Houška přenechal svoje Céčko Jakubu Krakovičovi. A v osobě nového kapitána se bumerang sounáležitosti s Nymburkem vrací. Krakovič je totiž manželem (od začátku července) posily našich žen Terezy Krakovičové (Peckové). Nemůžeme zapomenout na Tomáše Vyorala, v Děčíně prožil čtyři roky, nebo Tomáše Pomikálka, který z Děčína k nám přišel a tamtéž zase odešel. Letos už mezi Válečníky nepatří Pavel Houška, ten bude hrát za rodné Ústí nad Labem.

 

Kromě již zmiňovaných odchodů Houšků z hráčských pozic Děčína, odešel Filip Halada a Lukáš Bažant. Do bílo-modrého dresu se naopak oblékne Lamb Autrey, Klint Carlson a David Žikla. Prvně jmenovaného Američana netřeba představovat. Rok strávil v Jindřichově Hradci a dva v Pardubicích a všude měl vizitku výborného střelce. Jeho zámořský kolega Carlson je v profesionálním basketbalu zelenáč, přichází rovnou z  University of Northern Iowa. Tady je potřeba se na chvíli zastavit. Děčín má ve svém středu 2 (slovy „dva“) Američany. Je to poprvé od sezony 2012/13, kdy za tým od dolního Labe bude hrát více než jen hráč ze státu s pruhovanou vlajkou a 50 hvězdičkami. Tehdy před šesti lety hájil barvy Děčína Patrick Pope a Levell Sanders. Pak se v Děčíně vystřídali ještě dva cizinci. V sezoně 2014/15 to byl James Tucker a o rok později půl roku Nathan Carter Jr. V ostatních letech si Děčín vystačil s českou ekipou.

 

Podívejme se ještě na některé další hráče našeho soupeře. Například Robert Landa (v Děčíně od 2010) jako asistent trenéra u kadetek U16 přivezl z letošního mistrovství Evropy skupiny A stříbrnou medaili. Ondra Šiška, člen týmu Humpolec Bernard, byl zase v sobotu vyhlášen při večeru „Basketbalista roku“ nejlepším hráčem v basketbalu 3x3.

 
Zde je aktuální kompletní sestava Děčína:

rozehrávači: Ondřej Šiška, Lukáš Feštr

křídla: Tomáš Pomikálek, Lamb Autrey, Šimon Ježek, Filip Kroutil, Martin Klouda

pivoti: Robert Landa, Jakub Krakovič, Pavel Grunt, Klint Carlson, David Žikla, Jan Karlovský

 

Příprava Děčína začala už 6.srpna, ale tým sehrál zatím jen jedno přípravné utkání. Soupeřem byl Válečníkům BV Chemnitz 99ers, který už v přípravě s USK zvítězil 100:66. Úspěšný byl německý tým i v pátek proti našemu středečnímu soupeři, když zvítězil 99:81.

 

Ve středu od 18:00 hodin nastoupí Nymburk opět se šesti kmenovými hráči (Benda, Novotný, Smith, English, Lawrence a Davis), dvěma pomocníky ze Slovinska (Sarajlija a Brodnik) a čtyřmi juniory U19, kteří o víkendu odehráli výborně turnaj v Ostravě. Přijďte se podívat, jak se náš nekompletní tým popasuje s nabuzeným Děčínem, který určitě prahne po svém devátém vítězství v osmnáctileté historii vzájemných zápasů.  

 
vloženo: 02.09.2018 23:59 / přečteno: 6625x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.