BYLO TO O PARNÍK

BYLO TO O PARNÍK

Překvapivý výsledek se zrodil v Pardubicích.  Průběh a výsledek paralelního čtvrtfinále zavdal příčinu několika rozhovorům. 


Když moderátor zápasu poprvé ohlásil v průběhu našeho utkání s USK skóre paralelně hraného čtvrtfinálového duelu Pardubice – Nový Jičín, hodně diváků se po sobě podívalo, zda neslyšeli špatně. Možná by ani nebylo takovým překvapením, že by Jičín vedl, ale výše rozdílu ve skóre všechny překvapila. Také po ohlášeném výsledku třetí čtvrtiny se na sebe hráči s údivem v očích podívali. Bylo jasné, že takový průběh asi nikdo nečekal. Je otázkou, jak na pardubické hráče zapůsobila vítězná osvěta ještě před prvním zápasem. Hráči Pardubic byli možná pod určitým mediálním tlakem, zatímco Nový Jičín se v klidu pod hladinou zdánlivého neúspěchu v nadstavbě připravoval jako hladový aligátor. Hned při první příležitosti po své kořisti vystartoval, tak jak to obávaní vodní plazi umí.   

Nedalo nám, abychom se po utkání několika lidí nezeptali na jejich názor na výsledek zápasu.

 
Rudolf Šimeček

Já jsem to trochu předpokládal. Nový Jičín ke druhé části nadstavby přistoupil velice chytře. Připravili si pozici, aby se jednak v semifinále vyhnuli nás a aby šli na Pardubice. V nadstavbě se zdálo se, že jsou totálně rozložení, ale nebylo tomu tak. My už Jičín nějakou dobu známe a víme, jakmile přijde play-off, jsou úplně jiným týmem. Zkušenosti z mnoha minulých let, kdy hráli ve vyřazovacích bojích, se každoročně zúročují.

Překvapila více výše vítězství?

Překvapil mě průběh zápasu. Čekal jsem, že by mohli s klikou vyhrát, že by převážily zkušenosti. Tohle ale bylo o parník.

Jak se vyvine další zápas?

Nemyslím, že to bude jednoznačné, ale nepředpokládám, že by si případný postup Nový Jičín nenechal snadno protéct mezi prsty.

Bude to nejdelší série?

Těžko po prvním kole říct. Třeba souboj Ostravy a Děčína může být také dlouhý. Stačí, když Ostravě domácí utkání vyjde, bude to 1:1 a najednou bude třetí zápas v Děčíně pro domácí klíčový, protože budou muset vyhrát. Na těchto případech je vidět, že play-off je vlastně jiná soutěž.

 

Ladislav Sokolovský

Dalo se čekat, že Jičín bude pro Pardubice těžkým soupeřem. Na straně Nového Jičína je mnohem větší zkušenost, ale takový průběh nečekal asi ani nejoddanější fanoušek Nového Jičína. V sérii ještě není nic rozhodnuté. Podle mě, kdo vyhraje následující zápas v Novém Jičíně, získá sérii pro sebe. Myslím, že Jičín přijel lépe připravený po mentální stránce.

Myslíš, že mohly Pardubice soupeře podcenit?
Určitě ne.
 
Aleš Chán

Nechtěl jsem tomu věřit v poločase, kdy skóre bylo nějakých 23:46. Na obědě jsme si četli článek, že Pardubice přebírají roli favorita. Všichni tady moc dobře vědí, jaký umí být Nový Jičín v play-off, zvlášť když nastoupili všichni hráči. Pravděpodobně nějak vyřešili problém s financemi. Nový Jičín není tým, který by chtěl skončit v prvním kole play-off a pro Pardubice to je více než zdatný soupeř. Podle mě, jakékoliv podcenění Nového Jičína, znamená konec šancí v play-off.

Překvapil tě více rozdíl ve skóre anebo jen vítězství Jičína?

Myslel jsem si, že pokud Jičín v Pardubicích vyhraje, bude to v řádu několika bodů. Nepředpokládal jsem ani, že by domácí mohli vyhrát o dvacet nebo více bodů a řeknu, že jsem si myslel, že bude zápas vyrovnaný. Překvapilo mě, že Pardubice daly v prvním poločase tak málo bodů. Ony jsou tým, který musí v lize dávat pětatřicet, čtyřicet bodů, jinak vyhrávat nebude.

Navíc Jičín není tým, který by extrémně bránil….

Přesně tak, v zápasech s Jičínem většinou padá hodně bodů.

Podíváš se na zápas ze záznamu?

Určitě, protože vůbec nevím, co se tam stalo. Jestli se pardubičtí hráči byli tak natěšení, že se jim základní část tak povedla…

Myslíš, že hrál Nový Jičín na šesté místo záměrně?

Určitě, věřili si na Pardubice více než na Děčín. Jak odehráli nadstavbu vůbec neodpovídalo jejich síle.

Myslíš, že svou roli sehrála i finanční nejistota?
Jakmile hráči řeší výplaty, strašně blbě se hraje. 
Věříš v možnou finálovou účast Nového Jičína?

Pokud Jičín potvrdí svůj první zápas i ve druhém doma, vůbec bych se nedivil, kdyby se probojovali až do finále.

 
vloženo: 28.04.2011 13:42 / přečteno: 12747x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.