NYMBURK-DĚČÍN OČIMA TRENÉRŮ

NYMBURK-DĚČÍN OČIMA TRENÉRŮ

Už zítra se otevře opona semifinálové série našich hráčů s Děčínem. Zaznamenali jsme pár názorů obou trenérů. Přečíst si je můžete dále.   


Pavel Budínský

Hned na úvod semifinálové série nás čeká nejtěžší možné utkání, které dle mého názoru můžeme v ČR zažít. Horká palubovka sedminásobných šampiónů je v podstatě nedobytnou pevností, na které Nymburk působí mimořádně suverénním dojmem. 
Tento fakt ale není důvodem, proč bychom se měli již dopředu obávat z možné prohry. Chceme jet k prvnímu utkání s dostatečnou vírou a touhou poprat se o co nejlepší výsledek, hrát na hranici našich současných možností a být pokud možno víc než vyrovnaným soupeřem. 
Ze vzájemných utkání, která jsme letos měli možnost odehrát s Nymburkem, jsme si odnesli spoustu podnětných impulsů, které by nám měly sloužit jako vodítko pro strategii hry. Já osobně vnímám tuto sérii, jako odměnu a vrchol našeho celoročního snažení a jsem přesvědčen, že to takto vnímají nejen moji hráči, ale i všichni fanoušci děčínského basketbalu, které touto cestou zvu na toto utkání. (zdroj: webové stránky Děčína)

Uskuteční se zájezd. Jak vás to těší, že fanoušci pojedou, i když přijet s palmou vítězství není moc reálné?

Mě to těším moc, jsou to opravdoví fanoušci. Oni s nám jezdí kam to jde, ale v posledních pár letech jsme zůstali tady na severu sami a vzdálenosti jsou teď poměrně velké. Beru to tak, že vyjadřují radost z našeho postupu do semifinále a že chtějí vidět pěkný zápas, i když šance na úspěch je menší než kdekoliv jinde.

Hraje se vám lépe s vědomím, že medaili jste už získali?

Neumím teď posoudit, to se teprve uvidí. Mám pocit, že si hráči uvědomují, že hrají s Nymburkem a že nechtějí být je stafáží. V každém utkání se snažíme hrát na doraz a myslím, že máme šanci alespoň jednou uspět.

Vzal jste si nějaký příklad z minulého semifinále Pardubic proti Nymburku, které vyhrály třetí zápas?

V minulém roce byly, pokud si pamatuji, nějaké interní problémy v týmu Nymburka a trenér Katzurin neměl tak širokou rotaci hráčů a Pardubice hrály už s vědomím získané medaile. Pro nás je nejdůležitější, že jsme zdravotně v pořádku. Kdybychom postrádali jednoho nebo dva klíčové hráče, nemohli bychom pomýšlet na dobrou sérii. 

Ronen Ginzburg
Uveďte, jaké jsou nejsilnější stránky Děčína.

Děčín má dvě velké devizy svého výkonu. Za prvé hrají velmi dobrou obranu a za druhou silnou stránkou je jejich týmový a nesobecký výkon. Z těchto dvou faktorů vychází i jejich solidní útok.

Vyberte tři klíčové hráče soupeře.

Určitě jsou to dva rozehrávači Sanders a Hatcher. Jsou to hráči, kteří umí velice dobře tvořit hru, umí dobře útočit a hlavně pomáhají svým spoluhráčům být lepšími. Třetím klíčovým hráčem je Pavel Houška o jehož kvalitách se mohou všichni přesvědčovat v průběhu celé sezony. Tyto tři hráče jsem jmenoval jako klíčové, ovšem družstvo Děčína tvoří jednolitý celek, jenž je každému soupeři nebezpečný.

V čem je pro tým nebezpečná desetidenní bezzápasová pauza?

Jak moc byla nepříjemná nebo nevýhodná uvidíme v sobotu večer podle výsledku. My jsme se do takové situace dostali letos poprvé, proto nejsem schopen odhadnout, jaké dopady na tým to přinese. Pochopitelně se všichni hráči i my trenéři budeme snažit, aby se zápasový hlad namířil správným směrem k bojovnému výkonu, soustředění a radosti ze hry. To jsou předpoklady toho, aby byl zápas v konkurenci s mistrovstvím světa v hokeji pro diváky stejně atraktivní jako boje českých hokejistů. Kvalita soupeřů je, podle mého, toho zárukou.

Je to ve vašem nymburském angažmá prvním semifinále. Cítíte se více nervózní než před jinými zápasy?

Jedná se o důležitý zápas, ale těch jsme už v této sezoně hodně sehráli. Proto se cítím stejně jako před jinými zápasy
 
vloženo: 13.05.2011 11:07 / přečteno: 10335x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.