NÁRODNÍ FINÁLE - SOUHRN

NÁRODNÍ FINÁLE - SOUHRN

Naši nejmladší hráči se zúčastnili Národního finále nejmladších minižáků v Litoměřicích a skončili na 11.místě. 

Národní finále Litoměřice 2011

Hráči narození v roce 2000 a mladší, kteří tvoří převážnou většinou B-tým mladších minižáků doplněné o Lukáše Mareše a Petra Pavlíčka z A-týmu, se už v prvním sezoně, kdy hrají mistrovskou soutěž, probojovali do Národního finále (více o kvalifikaci zde). Pro všechny hráče to byl první takový turnaj v jejich nedlouhé basketbalové kariéře. Proto je třeba považovat konečné 11.místo za úspěch. Náš nejlepší hráč Vojta Vejvar se neztratil ani v konkurenci jednotlivců všech týmů. Vojta nastřílel za čtyři zápasy 105 bodů a stal se čtvrtým nejlepším střelcem celého turnaje. Kdybychom však body přepočítali na jeden odehraný zápas, byl by Vojta druhý nejlepší o 0,15 bodů na utkání horší než absolutně nejlepší střelec Gianluca Prošek z JBC Brno.

Národní finále nejmladší minižáci - Litoměřice 2011 - sokolovna

Především v prvních zápasech na ně trochu dolehla nezkušenost a také hlučné „nepřátelské“ ovzduší v hale. Příznivci Plzně v prvním zápas za použití bubnů a trumpet naše hráče malinko rozhodili. Ve druhém utkání proti Pardubicím to bylo hotové peklo. Fanoušků z města perníku bylo více než hráčů a na obou koncích hřiště hnali své hráče s takovou vervou, že by se za ní nemusel stydět ani kotel nymburských fanoušků při finále Mattoni NBL. V obou sobotních zápasech nám také nesvědčilo malé hřiště a kluzká podlaha v místní sokolovně. Náš první soupeř Plzeň měl už přeci jen zkušenost z prvního zápasu proti Pardubicím. Časté pády při obíhání hráčů či „klouzavé kroky“, které rozhodčí pískali, ovlivnily především první čtvrtinu prvního zápasu. Druhé utkání proti jen o malinko lepším Pardubicím mělo začátek s koncem televizních novin České televize a konec jen pár minut před půl desátou. Což pro hráče nebylo určitě jednoduché. Tyto dvě skutečnosti však byly v podstatě jedinou stinnou stránkou turnaje. Ty kladné převládaly.

Národní finále nejmladší minižáci - Litoměřice 2011 - Ell Sanders

Předně to byla výborná organizace turnaje domácím klubem TJ Slavoj Litoměřice. Sice docházelo k časovým posunům utkání, ale jinak vše klapalo podle plánu. Při našich zápasech nikdy nechyběli delegovaní rozhodčí, stolek byl obsazen bez problémů a organizátoři se postarali o vyplňování výsledků v obou halách, aby měly týmy přehled v hlavní hale na Kocandě i v sokolovně. Stravování v centrální jídelně bylo chutné a byl ho dostatek a také ubytování v domově mládeže bylo na vyhovující úrovni. Organizační výbor připravil pro účastníky možnost zdarma se projet po Litoměřicích vláčkem a zorganizoval i setkání trenérů. Hráči měli příležitost se potkat s legendou Mattoni NBL Levellem Sandersem, se kterým mají na památku i společnou fotku.

Kromě sportovních impulsů si naše trenérky odvezly i kontakty na další týmy, dostaly předběžné pozvání na vánoční turnaj do Plzně a předběžně se domluvily na přípravných zápasech s libereckými Kondory. „Chtěly bychom pochválit všechny kluky za reprezentaci klubu. Bojovné výkony v zápasech doplnili kluci i bezproblémovým chováním. Myslím, že pro kluky to byl velký zážitek,“ řekla za trenérské duo Magda Nová a Eva Hubálková doplnila: „Všechna zúčastněná družstva byla kvalitní se zkušenostmi z jiných turnajů. Hrají přebory svých krajů už více jak dva roky a na rozdíl od nás trénují třikrát až pětkrát týdně.“ Takový turnaj přináší pochopitelně i srovnání. „Máme před sebou ještě dost práce. Chyběla nám dravost, technika míče a rychlost. Věřím, že pečlivým tréninkem odstraníme nedostatky a že v příští sezoně se opět probojujeme do závěrečných bojů podobného turnaje,“ doplnila trenérka Hubálková. „Na závěr bychom chtěly poděkovat panu Lašovi za fotodokumentaci a výpomoc při převozu tašek,“ dodala za trenérské duo Magda Nová.

 

Přehled jednotlivých zápasů a statistiky


Pátek 6.5.2011 – 15:00 hodin

BK Nymburk : BK Lokomotiva Plzeň 32:70

Čtvrtiny: 10:12, 2:26, 12:12, 8:20
Národní finále nejmladší minižáci - Litoměřice 2011

Utkání s budoucím finalistou turnaje bylo v první čtvrtině vyrovnané, i když jsme mohli vést nejméně o šest bodů. Kluci nebyli zcela připraveni na kluzkou podlahu a hodně ztráceli míče, při snaze dobrzdit. „Po první čtvrtině jsme měl docela obavy o výsledek,“ přiznal trenér Plzně Kalabza den poté. Ve druhé však jeho svěřenci hodně zagresivnili obranu a naši se soupeře zbytečně zalekli. Navíc se po pěti minutách vyfauloval Petr Pavlíček a Plzeň si vytvořila rozhodující náskok, když jsem se neprosadili ani jedním košem ze hry. Ve zbytku utkání už to byl poměrně vyrovnaný duel. Ve čtvrté opět Západočeši nasadili dva své nejlepší hráče Fleismana a Sůvu, kteří pokračovali ve své hře jako ve druhé čtvrtině.

Body (NBK): Vejvar 9, Mareš a Nový 8, Tichý 4, Krušinský 2, Vrchota 1. fauly 28:14, TH NBK: 19/8.


Pátek 6.5.2011 – 19:55 hodin

BK Nymburk : BK Synthesia Pardubice 62:88

Čtvrtiny: 17:27, 12:22, 13:18, 20:21
Národní finále nejmladší minižáci - Litoměřice 2011

Ve druhém zápase jsme podali lepší výkon. Zvykli jsme si na specifika sokolovny, ale díky skutečně bouřlivé atmosféře neměly trenérky šanci jakkoliv své hráče během zápasu dirigovat. Dali jsme sice první koš, ale Pardubice ještě v polovině první osmiminutovky vedly o deset (14:4). Ve zbytku času už se rozdíl ve skóre nijak nezvyšoval. Do druhé čtvrtiny opět vlétly lépe Pardubice (38:17) a v poločase jsme ztráceli dvacet bodů. Druhý poločas jsme prohráli už jen 7 bodů, když jsme se dokázali prosadit individuálně i týmovou spoluprací. Škoda, že utkání bylo tak brzy o dvacet bodů, při vyrovnaném průběhu bychom měli větší šanci na eventuální vítězství.

Dvě prohry nás odsoudily k bojům o 9.až 12.místo v litoměřické sokolovně.

Body (NBK): Vejvar 24, Mareš 13, Pavlíček 11, Nový 4, Bíma, Krušinský, Ndzahabato, Adamec a Vrchota po 2, fauly 27:21, TH (NBK): 29/14 

 

Sobota 7.5.2011 – 11:00 hodin

BK Nymburk : Kondoři Liberec 70:84

Čtvrtiny: 11:19, 23:26, 14:17, 22:24
Národní finále nejmladší minižáci - Litoměřice 2011

Zápas o možnost se utkat o umístění v první desítce rozhodla první čtvrtina, kterou jsme prohráli o osm bodů. Bohužel jsme se v prvním hracím období nemohli zcela dostat z útlumu pátečních porážek a nočního zápasu. Sice jsme vedli 5:2, ale kondoří devítka Lukáš Bobek nás zatížil prvními patnácti body svého týmu. Teprve v 8.minutě se trefil jiný hráč. Bobek vs. Nymburk = 15:11, celá čtvrtina 19:11. Druhá byla útočnější. Skóre se dostalo nejméně jen na pět bodů, ale díky dvěma minutám mezi 5. a 6.minutou druhé čtvrtiny se rozdíl vyšplhal na 28:41. Druhý poločas byl opět z naší strany velice dobrý. Kondoři vyhráli celkem jen o 5 bodů a opět byly k vidění slušné akce i dobré individuální výkony našeho nejlepšího střelce Vejvara.

Body (NBK): Vejvar 33, Mareš 16, Ndzahabato, Broulík a Nový po 4, Laš O., Krušinský, Vrchota, Tichý po 2, fauly 22:17, TH(NBK): 22/12

 

Neděle 8.5.2011 – 8:30 hodin

BK Nymburk : BK HN Ostrava 81:66

Čtvrtiny: 19:12, 21:18, 15:12, 26:24
Národní finále nejmladší minižáci - Litoměřice 2011

V tomto utkání bylo jednoznačným cílem vyhrát a přivézt si z Litoměřic alespoň jedno vítězství. Trenérky sáhly ke změně pětek, ale naši svázaní zodpovědností začali špatně. Po prvních dvou minutách jsme prohrávali 0:6 a až time out nás probral. Obrana hned pod košem přinesla několik zisků a košů, což vedlo k otočení skóre na 12:6. Od té doby se naši hráči uklidnili. Sice si připsali poměrně dost faulů, ale Ostraváci proměňovali většinou maximálně jen jednu šestku. Do druhé čtvrtiny jsme vstoupili raketově a po třech minutách jsme vedli 28:14. Zdálo se být rozhodnuto, ale soupeř nás v dalších minutách nepustil do zakončení, naopak jeho tlak jsme zastavovali jen za cenu faulů. Ještěže Ostrava neproměnila deset trestných hodů v řadě. Do druhého poločasu jsme šli za desetibodového vedení, ale Ostrava se neustále tlačila pod koš a koledovala si jeden náš faul za druhým. Trestné hody však byly velkou slabinou soupeře. Ve třetí čtvrtině házeli 16 šestek a dali jen 6 bodů. Naši nakonec natáhli náskok na 13 bodů. V posledním dějství vsadila Ostrava na svého nejlepšího hráče Lukáče a všechny akce tahala přes něj. Naši naopak vsadili na stejně disponovaného Vejvara, který však díky čtyřem faulům Lukáče mohl útočit daleko snadněji. Minutu a půl před koncem jsme zvýšili vedení na 81:57 a mohli jsme si prožít vítězný pocit. ¨

Body (NBK): Vejvar 34, Mareš 21, Vrchota 9, Müller 6, Broulík 5, Tichý, Krušinský a Pavlíček 2, fauly 31:18, TH (NBK): 20/9 (OVA) 49/18.

 

Soupiska Nymburka: Ondřej Laš, Jakub Bíma, Martin Laš, Viktor Nový, Matěj Krušinský, Alex Müller, Filip Šebánek, Felix Ndzahabato, Filip Adamec, Vojtěch Fejfar, David Soběslav, Ondřej Tichý, Tomáš Vrchota, Marek Broulík, Lukáš Mareš, Petr Pavlíček

 

Konečné pořadí turnaje:

1.  Sokol Písek
2.  BK Lokomotiva Plzeň
3.  BK Snakes Ostrava
4.  Sokol Pražský
5.  Slavoj BK Litoměřice
6.  JBC Brno
7.  BK Pardubice
8.  BK Prostějov
9.  BK Trutnov
10. BK Kondoři Liberec
11. BK Nymburk
12. NH Ostrava

Fotografie ze všech zápasů i volného času najdete ve fotogalerii   
 
vloženo: 10.05.2011 16:40 / přečteno: 10609x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.